Part Number Hot Search : 
LTZ1000 00ELT CP2150 BXMF1018 24BUR ISL83485 RT0603 MF514200
Product Description
Full Text Search
 

To Download BM-ET202 Datasheet File

  If you can't view the Datasheet, Please click here to try to view without PDF Reader .  
 
 


  Datasheet File OCR Text:
 ris okuyucu
Kullanma talimati
Model No.
www..com
BM-ET200
Bu urunu balamadan yada calitirmadan once bu talima tlari dikkatlice okuyunuz ve bu kilavuzu gelecekte kullanmak icin saklayiniz. Bu kullanma talimatindaki model numaralari son ek olmadan verilmitir.
1
UYARI:
* Bu cihaz www..com topraklanmalidir. * Yangini yada elektrik carpmasi tehlikesini engellemek icin bu cihazi yamura yada neme maruz birakmayin. *Cihaz damlamaya yada sicrama ya maruz birakilmamali ve vazolar gibi sivi dolu nesneler cihazin ustune koyulmama lidir. * bu urunun kurulumu ile ilgili tum iler kalifiye servis personeli yada sistem kuruculari tarafindan yapilmal idir. *Ne tum kutuplu ANA ebeke anahtari ne de tum kut uplu devre kesici anahtar ile tedarik edilmeyen SUREKL OLARAK BALI CHAZ icin kurulum uygulanabilir kurulum kurallarina uygun olarak yapilmalidir. * Balantilar yerel elektrik kanuna uymalidir.
Bizim sorumluluumuz altindaki bu beyanin ilgili olduu urunun EEC/73/23 ve EEC/89/336 direktiflerinin artlarina yada dier normatif belgelere uygun olduunu beyan ederiz. Nous declarons sous note seule responsabilite que le produit auquel s e refere la presente declaration est conforme aux normes ou autres documents normatifs conformement aux dispositions des directives CEE/73/23 et CEE/89/336 . Nosotros declaramos bajo nuestra unica responsabilkimlik bilgisiad que el producto a que hace referencia esta declaracion esta conforme con las normas u otros documentos normativos siguiendo las estipulaciones de las directivas CEE/73/23 y CEE/89/336. Noi dichiariamo sotto nostra esclusiva responsabilita che il prodotto a cui si riferisce la presente dichiarazione risulta conforme ai seguenti standard o altri documenti normativi conformi alle disposizioni delle direttive CEE/73/23 e CEE/89/336.
DKKAT: * Bu urunu balamadan yada calitirmadan once ,
DKKAT
ELEKTRK CARPMASI RSK
Wij verklaren als enige aansprakelijke, dat het product waarop deze verklaring betrekking heeft, voldoet aan de volgende normen of andere normatieve documenten, overeenkomstig de bepalingen van Richtlijnen 73/23/EEC en 89/336/EEC. Vi erklaerer os eneansvarlige for, at dette produkt, som denne deklaration omhandler, er i overensstemmelse med standarder eller andre normative dokumenter i folge bestemmelserne i direktivene 73/23/EEC og 89/336/EEC.
KAPAI KALDIRMAYIN (YADA ARKAYI). CERDE KULLANICI CN YARARLI PARCA YOKTUR. BAKIM CN UZMAN SERVS PERSONELNE BAVURUN.
Vi deklarerar harmed vart fulla ansvar for att den produkt till vilken denna deklaration hanvisar ar i overensstammelse med standarddokument, eller andra normativa dokument som framstalls i EEC-direktiv nr. 73/23 och 89/336.
Ekenar ucgen icinde ok ucu sembolu ile imek flai elektrik carpmasina uram a riski oluturmak icin yeterli derecede buyuk olabilecek urun muhafazasi icinde yalitilmami "tehlikeli gerilimin" varlii konusunda kullanicilari uyarmayi amaclar .
Ilmoitamme yksinomaisella vastuullamme, etta tuote, jota tama ilmoitus koskee, noudattaa seuraavia standardeja tai muita ohjeellisia asiakirjoja, jotka noudattavat direktiivien 73/23/EEC ja 89/336/EE. saadoksia. Vi erklaerer oss alene ansvarlige for at produktet som denne erklaeringen gjelder for, er i overensstemmelse med folgende normer eller andre normgivende dokumenter som folger bestemmelsene i direktivene 73/23/EEC og 89/336/EEC.
Ekenar ucgen icindeki unlem iareti cihaza ait literaturdeki onemli iletme ve bakim (servis) talimatlarinin varlii konusunda kullanicilari uyarmayi amaclar.
Urunun seri numarasi birimin altinda bulunabilir. Verilen yerdeki birimin seri numarasina dikkat etmeli ve hirsizlik durumunda tespitine yardimci olmasi icin bu kitabi satin almanizin kalici kaydi olarak elinizde bulundurmalisiniz. Model No. Seri No.
2
Onemli Guvenlik Talimatlari
1) Bu talimatlari okuyun. 2) Bu talimatlari saklayin. 3) Tum uyarilara dikkat edin . 4) Tum talimatlara uyun. 5) Bu cihazi suyun yaninda kullanmayin . 6) Sadece www..com kuru bez ile temizleyin .
7) Herhangi havalandirma deliklerini tikamayin. malatcinin talimatlarina gore kurun. 8) Urunu radyatorler, isi duzenleyiciler, sobalar yada isi yayan dier cihazlarin (amplifikatorler de dahil) yakinina kurmayin. 9) Kutuplami yada topraklama tipi prizin guvenlik amacini goz ardi etmeyin. Kutuplami prizin biri dierin den daha geni olan iki azi vardir. Topraklama tipi prizin iki azi ve bir ucuncu topraklama dii vardir. Geni aiz yada ucuncu di guvenliiniz icin tedarik edilmitir. Eer salanan priz elektrik fiinize uymazsa kullanilamayan fiin deitirilmesi icin elektrikcinize daniin. 10) Guc kablosunu basilmalara yada ozellikle prizlerde, priz yuvalarinda ve cihazdan cikan noktalarda sikimalara kari koruyun. 11) Sadece imalatcinin belirttii ek parcalarini/akses uarlari kullanin. 12) Sadece imalatci tarafinda belirtilen yada cihazla birlikte satilan el arabasini, taiyiciyi, sehpayi, rafi yada masayi kullanin. El arabas i kullanildii zaman el arabasi/cihaz kombinasyonunu tairken devrilmeden yaralanmalari engellemek icin dikkatli olun.
S3125A
13) Bu cihazin fiini imekli firtinalar sirasinda yada uzun sure kullanilmadii zaman prizden cekin. 14)Tum bakim ileri icin uzman servis personeline bavurun. Bakim ornein guc kaynai kordonu yada prizi hasara uradii zaman, cihazin icine sivi dokulduu yada nesne dutuu zaman, cihaz yamura yada neme maruz birakildii zaman, normal calimadii yada dutuu zaman gibi cihaz herhangi bir ekilde zarar gorduu zaman gerekl idir.
3
Yukumluluklerin Sinirlandirilmasi
BU YAYIM, TCARETE ELVERLLN BELRTLM GARANTS, HERHANG OZEL AMAC CN UYGUNLUK YA DA UCUNCU TARAF HAKLARININ HLAL DAHL OLMAK UZERE AMA BUNLARLA SINIRLI OLMAYAN ACIK YADA MALI OLARAK HERHANG TUR GARANT OLMADAN "OLDUU GB" TEMN EDLMTR. BU YAYIM TEKNK HATALARI YA DA MATBAA HATALARINI CEREBLR DEKLKLER BU YAYIMIN VE/VEYA LGL URUNUN (LER) YLETRLMES CN HERHANG BR ZAMANDA BURADAK BLGLERE LAVE EDLR.
Garantiden Feragat Etme
www..com
HC
BR
DURUMDA
SHALL
MATSUSHITA
ELECTRIC
(6) RS SUNU PC'SNDEK, IC KARTTAK YADA BELLEKTEK UZERE YADA PC RS VERSN DAHL OLMAK
INDUSTRI-AL CO,. LTD.
URUNUN DETRLMES YADA
MAKUL BAKIMI HARCNDE AA I KMLK BLGS EKLLER KAPSAYAN AMA BUNLARLA SINIRLI OLMAYAN DURUMLAR CN HERHANG BR TARAFA YADA KYE KARI SORUMLU DELDR: (1) DREK YADA DOLAYLI, OZDE SONUCSAL YADA ORNEK OLAN, URUNDEN YADA URUNLE LGL KAYNAKLANAN HASAR YADA KAYIP DAHL OLMAK UZER E AMA
VERSNN DIARI
KAYBEDLMESNDEN SIZDIRILMASINDAN
KAYNAKLANAN HERHANG KAYIP YADA HASAR YADA TALEPLER; (ris verisi gizlidir. Mute ri iris sunucusu PC'sinde kaydedilen herhangi iris verisinden sorumludur.)
BUNLARLA SINIRLI OLMAYAN HERHANG HASAR YADA KAYIP; (2) YANLI KULLANIMIN YADA KULLANICININ HMALC
(7) URUNDEK ARIZADAN DOLAYI
HERHANG
AKSAKLIKTAN
YADA
KAYNAKLANAN
NEDENLERDEN GORUNTULERN KAYNAKLANAN
KULLANIMININ NEDEN OLDUU KSEL YARALANMA YADA HERHANG ZARAR ; (3) URUNUN KULLANICI TARAFINDAN ZNSZ SOKULMES, ONARILMASI YADA DETRLMES ; (4) URUNDEK HERHANG AKSAKLIKTAN YADA
GOSTERLMEMESNDEN HERHANG KAYIP YADA SIKINTI ;
(8) KAYITLI RS VERS DAHL OLMAK GOZETM GZLLNN KAMERASININ BAZI
UZERE
RESMLERNN DOLAYI
NEDENLERDEN
PROBLEMDEN BAKA HERHANG NEDENDEN DOLAYI RS VERS KAYDEDLD ZAMAN TANINMAMADAN KAYNAKLANAN HERHANG KAYIP YADA SIKINTI ; (5) UCUNCU TARAFIN CHAZLARI LE BRLETRLEN SORUN,
KAMUYA SUNULMASIYLA YADA GOZETMDEN BAKA AMACLAR C KULLANILMASIYLA HLAL EDLMESNDEN OLAN DOLAYI FOTOJENK K KONU YADA
HERHANG
SSTEMDEN
KAYNAKLANAN
HERHANG
ORGANZASYONDAN GELEN HASARLAR CN HERHANG DDA YADA FAALYET .
DOLAYLI SIKINTI YADA KAYIP YADA ZARAR; (Ornein urun ve elektrikli kilitleme a letleri ile birletirilen giri kapisi kontrol sistemi daha onceden bahsedilen nedenlerden yada urun icin olanlarin haricindeki bu gibi sistem
nedenlerinden kaynaklanan nedenlerden dolayi kapiyi duzgun ekilde acmaz/kapamaz.)
4
A guvenlii
Bu urunu bir aa bali olarak kullanacainiz icin aaidaki guvenlik risklerine dikkat etmelisiniz. 1. Bu urun ile alinan bilgilerin sizdirilmasi yada calinmasi 2. Bu urunun kotu niyetli kiiler tarafindan yasa dii il er icin kullanilmasi 3. Bu urune kotu niyetli kiilerin mudahale etmesi yada alikoyulmasi yukarida tanimlanan a guvenlik risklerine kari kendinizi korumak icin aaida tanimlanan onlemler gibi onlemler almak sizin sorumluluunuzdur. Bu urunu guvenlik duvari, v.b ile korunan bir ada kullanin. Eer bu urun bilgisayarlari iceren bir aa bali ise, sisteme bilgisayar virusleri yada dier zararli varliklarin girmediinden emin olun (duzenli olarak guncelletirilen bir anti -virus programi, anti-spyware programi, v.b kullanarak). Ainizi, yetkili kullanici adi ve parolasi ile giri yapan kullanicilar ile sinirlandirarak izinsiz girie kari koruyun.. ris verisi dorulama (kullanici adlari ve parolalar) ve alarm posta bilgisi dahil olmak uzere ainizi bilgi www..com sizintisi yada hirsizlia kari korumak icin kullanici dorulama gibi onlemler uygulayin.
Ticari markalar ve tescilli ticari markalar
Microsoft, Windows, Windows Server, ActiveX ve Internet Explorer Birleik Devletlerde ve/veya dier ulkelerde Microsoft Corporation'in ya ticari markas idir yada tescilli ticari markalardir. Adobe ve Reader Birleik Devletlerde ve/veya dier ulkelerde ya tescilli ticari markalardir yada Adobe Systems Incorporated'in ticari markasidir. Intel ve Pentium Birleik Devletlerde ve dier ulkelerde ticari markalardir yada Intel Corporation yada yan kurulularinin tescilli ticari marka laridir. Bu kullanma talimatinda yer alan urunlerin ve irket adlari ilgili sahiplerin tescilli ticari markalar idir yada ticari markalaridir.
5
CNDEKLER
Onemli guvenlik talimatlari .............................................. 3 Sorumluluun sinirlandirilmasi ......................................... 4 Garantiden feragat etme ................................................. 4 A guvenlii ..................................................... ................. 5 Ticari markalar ve tescilli ticari markalar .......................... 5 Giri ................................................ ............................ ..... 7 Baimsiz modunun sistem yapilandirmasi ................ 7 A modunun sistem yapilandirmasi ........................... 7 Ozellikler ............................................. .............................. 9 Onlemler ........................................ ................................... 10 Belge donuturme ............................................................ 12 Bu belge hakkinda bildiri .................................................. 14 Ana iletim www..com kontrolleri ve ilevleri ..................................... 15 Di gorunum ............................... ................................ 15 Arkadan gorunum ..................................... ...................16 c gorunum ................................ ..................................17 Konektor terminalinin spesifikasyonlari ....................... 17 Kurma dumelerinin spesifikasyonlari ........................20 Kurulum ve balantilar ..................................................23 Hazirlik ........................................................................ 24 Deiiklik algilamasini tanimi ..................................... 25 Kurulum yeri hakkinda bildirim.................................... 25 Kurulum yeri ve tanima alani ....................................... 26 Kurulum .................................... ................................... 28 Kurma (baimsiz mod) ..................................................... 32 Mevcut di cihazlar .......................................... ........... 32 Ayarlarin listesi ............................. .............................. 32 Balanti ve kurma akii .............................................. 34 Yoneticileri kaydetme ................................................. 36 Operatorun oncelii ile kullanicilari kaydetme ........... 37 PC'deki web tarayicisindan kurma ............................. 37 letme penceresi hakkinda .................................... ... 39 Sisteme ait ayarlari yapilandirma [Okuyucu ayari] ......................................................... 40 PC'deki Web tarayicisindan iletim .......................... 41 Kullanici ile ilgili ayarlari yapilandirma [Kullanici/Yonetici] ..................................................... 41 Girileri kontrol etme [Gunluk] .................................. 45 Dosyalari yedekleme yada yen iden yukleme ............ 48 Saat ve tarihe ait ayarlari yapilandirma [Saat & tarih] ............................... .............................. 50 ris okuyucu yaziliminin versiyonunu kontrol etme [Versiyon] .................................... ............................... 50 Dosyalari yukleme [yukleme] ...................................... 51 Sayi dumelerinden iletimler .....................................53 Kurma (A modu) ...................................................... ........61 Balanti ve kurma akii ....................................... ...... 61 Yoneticileri kaydetme ......................................... ........ 62 PC'deki web tarayicisindan kurma ..............................62 letim penceresi hakkinda .............................................. 63 Sistemle ilgili ayarlari yapilandirma [Okuyucu ayari] ................................ ................................ 63 Doru kayit ve tanima icin talimatlar ... ... ... ... ... ... ... . . 65 letim prosedurleri (Kullanicilar icin talimatlar ).......... 66 Gozlerinizi aynaya nasil yerletireceksiniz ............ 66 Eer goz yerletirmede sorun yaarsaniz ............. 67 Eer gozluk yada yama, v.b takiyorsaniz. ............ 67 Kayit/tanima aksaklii durumlari ........................... 68 Kayit nasil yapilir (A modu) ................................. 68 kayit nasil yapilir (baimsiz mod) ......................... 69 ris okuyucu tanimasi nasil yapilir ......................... 71 ris okuyucu ve bir kart okuyucu ile tanima ........... 72 PN tanimasi nasil yapilir ...................................... 73 Sisteme giri bilgilerinin listesi .......................................76 Sorun giderme .............................. ............................... 78 Kayit /tanima gecersiz olduu zaman ....................78 Onarim istemeden once ........................................ 79 Spesifikasyonlar .................................... ...................... 81 Standart aksesuarlar ..................................... ............. 82
6
Giri
ris Okuyucu BM-ET200 giri kontrol sisteminde kullanilir . Bir kullanicinin iris goruntusunu yakalayan iris okuyucu aaidaki iletim modlarinda mevcuttur . Baimsiz mod: ris okuyucu baimsiz iletiminde kullanilabilir . A modu: iris sunucusunu iletmek icin iris sunucusuna gerek vardir.
Baimsiz modunun sistem yapilandirmasi
Bu iris okuyucusunu baimsiz iletiminde kullanarak iris verisini kaydetmek ve tanimak mumkundur. Numara dumesi(secenek) yada web tarayicisi iris okuyucusu kontrolu icin kullanilir. 50 kullaniciya kadar iris verisi iris kamerasina kaydedilebilir.
www..com
Eriim kontrol paneli *2 Bir temas cikii oluturun PC'yi kurun iris okuyucu
LAN
clear
= 8 5 2 , .
/ 9 6 3
* - +
7 4 1 0
enter
Sayi dumesi *1
Elektrik kilidi *3
LAN balantisi Sayi dumesi balantisi Bir temas balantisi oluturun *1 sayi dumesinin kullanilmasi UL tarafindan deerlendirilmez. *2 eriim kontrol panelinin kullanilmasi UL tarafindan deerlendirilmez. *3 elektrik kilidi kullanilmasi UL tarafindan deerlendirilmez.
A Modunun Sistem Yapilandirilmasi
* ris goruntusu yakalama ve iris sunucu kaydi icin kayit iris okuyucusu olarak ris tanimasini etkin hale getirmek icin bir kullanicinin iris goruntusunu yakal amak ve iris verisini iris sunucusuna kaydetmek gerekl idir. Bir iris okuyucusu yakalanan iris goruntusunden iris verisini oluturur. Ve veriyi LAN(Yerel alan ai)'daki iris sunucusuna aktariri. Bu iris verisi ris sunucusunun veri tabanina kaydedilir. En fazla 5025 kullanici iris verilerini kaydedebilir. *4 *4 A modunda calitirmak icin istee bali Yonetim yazilimi BM-ES200'yi yuklemeniz gerekir. PC'nin kurulu Microsoft(R) Windows(R) letim sistemi olmasi gerekir. Kaydedilebilecek kullanicilarin toplam sayisi kullanici Lisansli yazilimin toplam lisans sayisina bali olarak deiir. M-EU30000E Serisi. * ris tanimasi icin tanima iris okuyucusu olarak En fazla 5025 kullanicinin iris verisi iris sunucusundan iris okuyucularina daitilabilir. Eer kullanicinin iris verisi bir tanima iris okuyucusuna daitildiysa yada eer bir kart okuyucu (tanima iris okuyucusuna bali) bir karttan iri s verisini okursa iris okuyucu iris goruntusunu yakaladiktan sonra yaklaik 0.3 saniye icinde kullaniciyi taniyabilir. *5 Kullanici iris okuyucusunun on panelindeki sonuc gostergesi ile tanima sonucunu kontrol edebilir. (KABUL/REDDETME)
7
kayit icin *10
her iki gozun iris goruntulerini yakalar, iris goruntusunde iris verisini cikarir ve iris verisini iris sunucusuna kaydeder. *6 eer bir kart yazici iris sunucusuna baliysa, iris sunucusuna kaydedilen iris verisi bir kart ustune yazilabilir. *7 iris sunucu
kayit
kart y
Kayitli iris verisi iris okuyucularina daitilir. eer iris okuyucusunda ilgili iris verisi bulunmazsa iris okuyucusu sunucu onayini yerine getirmek icin yonetim yazilimina eriir. .
tanima
Tanima icin *10 (1) her iki gozun iris goruntulerini yakalar. (2) ris verisi ile iris goruntulerini kontrol ederek bir kullaniciyi tanir (iris okuyucusuna daitilan yada iris okuyucusuna bali kart okuyucu ile okunan). *9 (3) Tanima sonucunu gosteriri. Yonetim yazlimi BM-ES200*8 Kullanici lisansi yazilimi BM-EU30000E Serisi ris veri tabani
www..com
*5 Tanima suresi yakalama durumlarina bali olarak deiebilir .
*6 ris okuyucu her iki gozun iris goruntulerini ayni anda yakalar, ama her gozun iris verisi ayri ol arak kaydedilir. Tek gozun kaydi/taninmasi da mumkundur. *7 Mevcut kartlar ve kart yazicilari hakkinda ayrintilar icin BM-ES200 kullanma talimatina bakiniz (yonetim yazilimi BM-ES200 ile tedarik edilmitir). *8 Yakalama tanisi kayit sirasinda yonetim yazilimi tarafindan yapilir. *9 Kullanici iki gozden herhangi birinin iris verisi ile taninir . *10 En fazla 256 iris okuyucu (kayit ve tanima iris okuyuculari ) LAN'daki iris sunucusuna balanabilir.
ris tanima teknolojisi tum kiiler arasinda deien iris modelleri ile bir kiiyi tanimlamanin bir yoludur. (iris goz kuresinin onundeki ince levha eklindeki kalin tabakadir). Sol gozun iris ekli sa gozun iris eklinden farklidir. ris okuyucularini kullanarak kullanicilar herh angi cihaza dokunmadan tanimayi gercekletirebilir. ris tanima ileminde kullanicilar kayitli iris verisi ile taninir, .
iris
Retina
Goz bebei
8
Ozellikler
* Ses rehberlii ve mesafe gostergesi ile otomatik yol gosterme ve tanima Bir kullanici iris okuyucusunun 50 cm {1.64 ft.} onunde olduu zaman ses rehberlii balayacaktir.ses rehberliine yada mesafe gostergesine gore kullanici her iki gozu de aynada gorebilecei noktaya hareket eder, kullanicinin iris goruntuleri otomatik olarak yakalanir ve kullanici daha sonra iris verisinden taninir iris okuyucusunun tanima alani yaklaik olarak 30 cm {0.98 ft.} ve 40 cm {1.32 ft.} * Her iki gozun de tek seferde yakalanmasi yaklaik 0.3 saniyede taninmayi salar*1 Bu iris okuyucusu ayni zamanda her iki gozun de iris goruntusunu yakalar, iris goruntulerinden iris verisini uretir ve tanima iris okuyucusuna gonderilen yada iris okuyucusuna bali kart okuyucuyla okunan veri ile karilatirilir. Eer gozlerden birisinin iris verisi daitilan yada okunan veriye ilikin se kayitli bir kullanici olarak taninacaksiniz. Tanima zamani iris verisi yakalandiktan sonra yaklaik olarak 0.3 saniyedir. *1 www..com Eer tanima iris okuyucusundan ilikin iris verisi bulunmaz sa iris okuyucusu veriyi iris sunucusuna aktarir. ris sunucusu iletilen veriyi onaylamak icin iris veri tabanina kaydedilen iris verisi ile karilatirilacaktir (bu belgede, iris sunucusu tarafindan onaylamaya "sunucu onaylamasi" denir.). tanima iris g oruntusu yakalandiktan sonra yaklaik olarak 5 saniye surecektir. *2 *1 Tanima suresi yakalama koullarina bali olarak farklilik gosterebilir . *2 Tanima suresi a trafiine yada kayitli kullanicilarin toplam sayisina bali olarak farklilik gosterebil ir. * Secenek kamerasi takilabilir . (BM-ETC202: iri okuyucuya tedarik edilmemitir ) stee bali kucuk boyutlu renkli kamera iris okuyucuna takilabilir. Bu kamerayi ve kaydediciyi balayarak kullanicinin yuz goruntusunu kaydedebilirsiniz. ris ok uyucusunun tanima sonucu cikilarini (REJECT) kullanarak sadece taninmayan kullanicilari kaydedebilirsiniz. * Eriim kontrol sistemi oluturulabilir . ris okuyuculari ve iris sunucusu bir eriim kontrol sisteminden ve eriim kontrol panellerinden *3, kart okuyucularindan *3, ve elektrik kilitlerinden *3, v.b oluabilir. *3 Bu cihazlar BM-ET200'den baimsizdir. * Ortak eriim kontrolu arabirimini destekleme (BM-ETA201: ris okuyucusuna tedarik edilmemitir ) Tanima sonucu cikilari eriim kontrol sistemleri icin yaygin olarak kullanilan arabirimlerden biri olan Wiegand/RS-485*4, u destekler. Wiegand/RS-485 arabirimini destekleyen herhangi eriim kontrolu paneli dorudan iris okuyucusuna balanabilir. ris okuyucusunun ayrica bir Wiegand/RS-485 girii vardir. Wiegand/RS-485 arabirimini destekleyen herhangi kart okuyucu dorudan bir eriim kontrolu sistemini oluturmak icin iris okuyucusuna balanabilir. *4 ozel protokolumuz uygulanir . * Tanima iris verisi iceren bir kart kul lanarak yapilabilir ris sunucusunu ve kart yaziciyi kullanarak kullanicisinin iris verisini karta yazabilirsiniz. Tanima kullanici karti iris okuyucuna bali kart okuyucusundan gecirdii zaman mumkundur.
bir
9
Onlemler
Genel guvenlik gereklilii :
Kurulum icin Cihazin kurulumu ile ilgili tum iler icin uzman servis personeline yada sistem kurucularina bavurunuz. Kurulum yuzeyinin ve yapisinin yuk taima kapasitesini deerlendirirken yardimci olmasi acisinda bir uzmana daniin. Eer yuzey yeteri kadar salam deilse cihaz duebilir. Airliklar icin cihaz spesifikasyonlarina bakiniz.
* Ucunu taraf di guc kaynai spesifikasyonlari karilamal idir (Sayfa 81'e bakiniz.) * Deitirme parcasi
aaidaki parcayi ayni tipe deitirin. F1: K5D402BK0002
Yangini yada kiisel yaralanmalarini engellemek icin:
* Yuvalara metalik parcalar duurmeyin . Bu cihaza kalici olarak hasar verebilir . www..com
* Deitirip bozmaya kari dayanikli yapi kullanma.
Cihazi yeniden yerletirmek yada bakim yapmak icin servis personeline daniin. Birim deitirip bozmaya kari dayanikli olarak tasarlandii icin vizlayici ses, on kapai acmaya calitiiniz zaman ya da cihazi duvardan sokmeye calitiinizda alam bildirisi ile etkin hale gelecektir. Daha sonra tanima kullanilmayacaktir. Alarm bildirisi ayrica iris sunucusuna gonderilir ve kaydedilen veri birimden silinebilir.
* Cihazi sokmeyi denemeyin .
cerde kullanici icin faydali parcalar yoktur. Panasonic, yetkisiz personel tarafindan sokulen Panasonic cihazinin duzenleyici uygunluundan sorumlu deildir. Bak icin yetkili servis personeli ile temas kurun.
* Yakin kizil otesi iinini kullanma * Cihaza carpmayin yada cihazi sallamayin.
Cihazi ozenle kullanin aksi takdirde sorun meydana gelebilir. * * Cihazi nemli/islak koullara maruz birakmayin yada bu koullar altinda calitirmayin. Eer cihaz islanirsa aninda onlem alin. Bakim icin kalifiye servis personeline bavurun. Nem cihaza z arar verebilir ve ayrica elektrik carpmalarina neden olabilir. ris verisi cihaz tarafindan tutulduu zaman yakin kizil otesi iin kullanilir. Yakin kizil otesi iin IEC60825-1'in radyolojik guvenlik standartlarina uygundur .
Gosterge etiketi
Ekipman siniflandirmasi ve guc kaynai, v.b gostergeler icin cihazin altinda yer alan gostergeye bakiniz.
* Bu cihaz hirsizlii engellemek amaciyla tasarlanmamitir.
Bu cihaz sadece bireyleri tanima ve ciki sinyalleri meydana getirmek icin kiisel iris verisini tutma gorevlerini gercekletirmek icin tasarlanmitir. Giri/kapi guvenliinizi salamak icin cihazi elektrik kilitleri de dahil olmak uzere dier guvenlik sistemleri yada cihazlari ile kullanmalisiniz. PANASONC BU CHAZIN KULLANILMASINDAN DOAN HERHANG BR SUCTAN YADA SORUNDAN SORUMLU DELDR.
* cihazi temizlerken guclu yada aindirici temizleyiciler kullanmayin .
Cihaz kirli olduu zaman cihazi temizlemek icin yumuak ve kuru bez kullanin. Kirin cikarilmasi zorsa hafif deterjanli bez kullanin ve silin. *
Cihazi calitirma gerekliliklerinin otesinde kullanmayin .
Cihazin aaida belirtilen ortamlar icin doru ekilde calitirilmasi amaclanir : Sicaklik 0 C'dan +40 C'ye {32 F'dan 104 F'a} Nem %30'dan %90'a bail nem, younlatirilmami Kaynak voltaji 12 V DC/24 V DC
* Bazi durumlarda tanima yada kayit doru ekilde ilemez .
Merceklerin onundeki kirden, camlarin yansimasindan yada fiziksel gerekliliklerin yetersiz olmasindan dolayi cihaz iris bilgisini almada zorluk yaadii zaman tanima yada kayit gecersiz olabilir.
* ris verisi gizlidir.
ris sunucusunda veri sizdirmamaya cok dikkat edin. Ayrica veriyi kayit etmek icin verisi kaydedilecek kii ile anlamaniz tavsiye edilir.
Cihaza ozgu onemli notlar : * Bu birimin guc anahtari yoktur . guc bir di 12 V DC/24 V DC guc kaynai cihazinda tedarik edilir. Gucu nasil acip kapayacainiz ile ilgili olarak servis personeline daniin. Not: Guc kapali olduu zaman tanima ve giri mumkun olmayacaktir.
10
* Bu cihazin ayarlari iris sunucusu yada Kurma PC'si tarafindan yapilandirilir.
Baimsiz modun iletimsel ayari kurma PC'sini kullanarak yapilandirilir. A modunun iletimsel ayari iris sunucunda kurulu olan istee bali Yonetim Yazilimi BM-ES200'yi kullanarak yapilandirilabilir. Ayarlara bali olarak ses rehberlii ciki olmayacaktir yada yanan gosterge her zaman kapali olacaktir. Ayarlar hakkinda ayrintilar icin sistem yoneticilerine daniin. * Eer iris sunucusunda yonetim yaziliminin (BM- ES300, BM-ES300A, yada BM-ES330) bir onceki versiyonu yukluyse, iris okuyucularini kuramazsiniz yada iris verisini iris www..com sunucusundan iris okuyucularina gonderemezsiniz.
* Ellerinizi yada parmaklarinizi on panel yada cihaz govdesi arasinda sikitirmamaya dikkat edin. Bu yaralanmalara neden olabilir. * On panel hasar gorduu zaman saticiya muraca at ediniz. Bu iris goruntusunu yakalamayi etkileyebilir ve gecersiz tanimaya neden olabilir. * Su gibi sivi iceren kaplari yerletirmekten kacinin .
Su cihazin ustune dokulduu zaman bu yangina yada elektrik carpmasina neden olabilir.
* Butun talimatlara uyunuz. Aksi takdirde bizim sorumluluumuz sinirlandirilacaktir .
Ayrintilar icin "Sorumluluun sinirlandirilmasina " bakiniz (sayfa. 4).
* Saat ayari
Cihazi ic saati vardir. A modunda ic saatin zamani her saat bainda iris sunucu ile e zamanli olur. Bu cihaz baimsiz moda kullanildii zaman ic saati el ile ayarlayin yada cihazi Secenek bordu BMETA201(tedarik edilmemitir) kullanarak di ana saate balayin.
11
Belge Donuumu
Baimsiz mod: Bu moda, iris okuyucu baimsiz calitirmad a kullanilabilir. ris sunucusu gerekmez. Kaydedilebilecek maksimum kullanici sayisi 50'dir. Kullanicilar sayisal tu ile kaydedilir. Kurma PC'sindeki web tarayicisinda kayit da mevcuttur. A modu: Bu modda iris sunucusu iris okuyucu ile balanti salam ak icin kullanilir. Yonetim yazilimi, iris sunucusu ve a balantisi gerekl idir. ris sunucusunda kayit olabilecek kullanicilarin sayisi 25 ile 10025 arasindadir. Eriim kontrol sistemi: ris okuyuculari ve iris sunucusu ile kontrol panelleri, kart oku yucular ve elektrik kilitleri v.b ile birlikte iris tanimasina eriimi kontrol eden sistem. Yonetim yazilimi: Panasonic Yonetim yazilimi BM-ES200 (bu yazilim ayri olarak satilir ama iris okuyucularla birlikte kullanilmalidir.) bu yazilim iris kaydini/tan imasini yonetmek icin kullanilir. Kaydedilecek www..com kullanicilarin toplam sayisi Kullanici lisansli yazilim BM-EU30000E Serisinin (bu yazilim ayri olarak satilir ama iris okuyuculariyla birlikte kullanilmal idir.) toplam lisans sayisina bali olarak deiir. E er kullanici lisansli yazilim BM-EU30000E Serisi iris sunucunda yuklu olmadii zaman en fazla 25 kullanici kaydedilebilir. Daitim: kaydedilen veriyi iris sunucundan iris okuyucularina daitmak ve veriyi iris okuyucularinda kaydetmek icindir. Kaydetme: Bir kullanicinin kiisel bilgileriyle birlikte (isim ve kimlik bilgisi , v.b) iris verisini iris sunucuya kaydetmek icindir. ris verisi yonetim yazilimi kullanarak kaydedilir. Yuksek hizli seri arabirim : ris okuyucusunun ilevlerini genileten konek tor. Sayisal tu yada di bellek ihazi balanabilir. Kimlik bilgisi: Bir kart okuyucu ile eriim kontrol sistemine kaydedilen her kullanicinin bilgisi ile kaydedilen veri. ris okuyucu: Panasonic ris Okuyucu BM-ET200 ris verisi: Yakalanan ris goruntulerinden oluturulan veri ris tanima: Her kiiye gore farklilik gosteren iris ekilleriyle kii tanima olu. ris sunucusu: aaidaki uygulamalarin yuklu olduu PC ris sunucusu LAN'daki butun bali iris okuyucularini yonetebilir. * Yonetim yazilimi (BM-ES200) * Kullanici lisansi yazilimi (BM-EU30000E Serisi) Secenek bordu (Model NO.: BM-ETA201): Wiegand/RS-485 arabirimini destekleyen di cihazlara bali bord. ris okuyucusu baimsiz modda kullanildii zaman Wiegand/RS -485 arabirimi kullanilamaz. Secenek kamerasi (Model NO.: BM-ETC202): kullanicinin yuz goruntusunu yakalayan kamera . PN tanima: ris okuyucusunun veri tabaninda kayitli sayisal dume ile girilen kimlik bilgisini ve PN (kiisel tanimlama numarasi) karilatirilmasi ile yapilan ta nima. Bu onaylama ekli iris tanima kullanilmadii zaman uygulanabilir. Tanima: ris veri tabaninda kayitli olan veri ile yada bir karttan okuyarak uretilen iris verisi ile (yakalana iris goruntulerinden) iris verisini karilatirarak bir kullaniciyi te his etme Sunucu onayi: ris okuyucularinda ilikin veri bulunmadii zaman iris sunucusu tarafinda yapilan onay. ris okuyucu iris verisini yakalanan iris goruntulerinden oluturur. Daha sonra iris verisi onaylamayi yapacak olan LAN'daki iris sunucusuna aktarilir. Yonetim yazilimindaki ayar, sunucu onayini gercekletirip gercekletirmemeyi belirler. Kullanici lisansli yazilim : Panasonic Kullanici lisansli yazilim BM-EU30000E Serisi iris verisini kaydeder. Kaydedilen kullanicilarin toplam sayisini des tekleyen bu yazilimi satin almaniz gerekir. (Yonetim yazilimi 25 kullanici lisansini destekler .) * 100 kullanici icin: BM-EU30100E * 1 000 kullanici icin: BM-EU31000E * 3 000 kullanici icin: BM-EU33000E * 5 000 kullanici icin: BM-EU35000E Ses rehberlii: Kullanicinin gozlerine yakalama araliinda yol gostermek icin yontemlerden biris idir. Ses 12
rehberlii iris okuyucusu hoparlorunden gelen ses ile kullanicilara yol gosterir. Ses rehberliinin ayari onetim yazilimi ile yapilandirilir . Parametreler aaida belirtilmitir. (Ayar hakkinda ayrintilar icin sistem yoneticilerine bavurunuz.) * Rehberlik dili 14 dil arasindan secilebilir . * Ses ayari "Sessizden" (hic ses cikmaz), "Basit" (objektif sesi ve tanima sonucu cikitir) ve "Tam" (ses rehberlii, objektif sesi ve tanima sonucu cikar) secilebilir Wiegand: Eriim kontrol sistemi arabirimi olarak kullanilan iletim proto kol Tanima modu: ris kamera baimsiz modda kullanildii zaman aaidaki kontrol modu kullanilir: Tanima modu yada yonetici mod u. ris tanima modunda yapilabilir. Normal calitirmada, tanima modu uygulanacaktir. Yonetici modu: ris kamera baimsiz modda kullanildii zaman aaidaki kontrol modu kullanilamaz: tanima modu yada yonetici modu. ris okuyucu kurulumu ve iris veri kay di v.b yonetici modunda yapilabilir. Sadece iris verisini kaydeden operatorun oncelik hakki olan kullanicilar tanima modundan yonetici moduna deitirmeye girebilir. Web tarayicinin kontrolu: ris okuyucu kurulumu iris okuyucusuna bali PC'de yuklu ola n web tarayicisindan www..com yapilabilir. Kurulumdan ve balantilardan sonra en az bir yonetici web tarayicisi kontrolu ile kaydedilmelidir. Sadece kayitli yonetici web tarayicisini kontrol edebilir. Baimsiz modda operatorun oncelik hakki ile en az bir kullani ci web tarayici kontrolu ile kaydedilmel idir. Sayisal tu kontrolu: ris okuyucusunun ayar deiimi ve kontrolu sayisal tu ile yapilabilir. Sayisal tu kontrolu sadece baimsiz modda kullanilabilir. Yonetici: Web tarayicisi kontrolune izinli olan kullan ici. Yonetici kimlik bilgileri ve parola ile veri tabanina kaydedilir. Karitirmayi tespit etme modu etkin olsa ve veri iris okuyucusundan silinse bile kimlik bilgileri ve parola veri tabaninda kalir. lk kurulum sirasinda, en az bir yoneticinin kaydedil mesi gerekmektedir. En fazla uc yonetici kaydedilebilir. Operatorun oncelik hakkinda sahip olan kullanicilar : Baimsiz modda bazi kullanicilar operator oncelii verilerek kaydedilir. Bu gibi kullanicilar kurulumu, v.b yapmak icin tanima modundan yonetici moduna deitirmeyi yapabilir. Operator modunu deitirmek icin iris verisi kaydi gerekl idir. Kullanicilar: Baimsiz modda oncelik verilmeden kaydedilen kullanicilar. Sadece iris okuyucusu ile tanima yapilabilir.
13
Bu belge hakkinda bildirim
* Bu belge iris okuyucusu BM-ET200'in temel kullanma talimatlarini tanimlar . * Bu belgedeki kurulumlar ve balantilar (s. 23) servis personeli icin verilmitir. Normalde kullanicilarin bunu okumasina gerek yoktur . * ris verisi kaydi icin gerekli olan ya zilim Yonetim yazilimi BM-ES200 icin tedarik edilen kilavuzlar yazilimi kullanma talimatini, sistem bileiminin orneklerini ve kurma rehberliini tanimlar. Bu kilavuzlar sistem kuruculari ve yoneticiler icindir. Normalde tanima iris okuyucusu kullanicilarinin bunlari okumasina gerek yoktur. * ris okuyucusunu a modunda kullanirken sistem kuruculari ve yoneticiler hem bu belgeyi hem de aaidaki kilavuzu okumalidir. Yonetim yazilimi BM-ES200'yi kullanmak icin: BM-ES200 kullanma talimati Bu kilavuzlar Yonetim yazilimi BM-ES200 ile verilen CD'de yer alan PDF belgelerdir. PDF www..com belgelerini okumaniz icin Adobe Systems Incorporated ana sayfasindan elde edebileceiniz Adobe(R) Reader(R),i yuklemeniz gerekmektedir .
14
Ana iletim kontrolleri ve ilevleri
Di gorunum
Mesafe gostergesi Bir kullanici iris okuyucusunun 50 cm {1.64 ft.} icine geldii zaman bu gosterge rehberlik icin yanacaktir . Goz konumunuzu mesafe gostergesini yada hoparlorden Gelen sesi izleyerek ayarlayin. Bu gosterge be lambadan oluur. Bir kullanici yakalama icin en uygun konuma geldii zaman be lambanin hepsi de yanar.
On panel www..com
Goz goruntusunu yakalayan kameralar ve yakin kizil otesi iik bu panelin arkasinda yer alir. Kullaniciya bali olarak yakin kizil otesi iik (yanip sonen kirmizi iik) gorulebilir
Notlar: * On paneli elle yada bezle v.b kapamaktan kacinin. Bu gecersiz , kayda/tanimaya neden olabilir . * on panel ve ana birim arasina nesne sikitirmaktan kacin in. Bu arizaya neden olabilir. Ayna Bu ayna iris verisi kaydi/tanimasi sirasinda goz yerletirme icin kullanilir. Aynaya gozlerinizi aynaya yerletirebileceiniz yerden bakin Goz goruntusunu yakalayan kameralar Aynanin arkasinda yer alan bu kamera lar goz goruntusu yakalamak icin kullanilir. Not: Aynayi bezle yada elle v.b kapatmaktan yada bu kameralarin lekelenmesinden kacinin. Bu gecersiz kayda/tanimaya neden olabilir. Ses seviyesi kontroloru Bu kontrolor ses rehberliinin ses seviyesini aya rlar. Ayarlama icin 3 mm capinda (0.12 in) ve 25 mm'den daha fazla uzunlukta (0.98 in) Phillips tornav ida kullanin. letken olmayan bir tornavida kullanilmasi tavsiye edilir. Not: Tornavidaya airi guc uygulamaktan kacinin. Bu ses seviyesi kontrolorune za rar verebilir. Secenek kamerasi (tedarik edilmemitir) On kapain arkasinda yer alacak olan bu secenek kamerasi yuz incelemesi icin kullanilir. Eer bu kamerayi dijital disk kayitci gibi di ekipmana balarsaniz yakala durumunu incelemek icin kullanici nin yuzunu ve cevreyi yakalayabilirsiniz. Hoparlor Bu hoparlor kullanici konumuna yardim eden ve tanima sonucunu veren ses kilavuzunu cikarir. Ses rehberlii yonetici yazilimi, web tarayici yada sayisal tuu kullanarak aaidakilerden birine ayarlanabilir. Ayarlar hakkinda ayrintilar icin sistem yoneticilerine bakiniz.
Sessiz: Ses rehberlii cikmaz. Basit: T a n i m a s o n u c u d u y u l u r . S e s r e h b e r l i i cikmaz. Tam: Ses rehberlii ve tanima sonucu duyulur . Sonuc gostergeleri Bu gostergeler tanima sonuclarini size bildirir. KABUL ETME: Bu gosterge tanima baarili ekilde tamamlandii zaman yanar. REDDETME: Bu gosterge tanima baarili ekilde tamamlanamadii zaman yada kullanici iris verisi iris okuyucusunda kayitli olmadii zaman yanar. Eme saplari Bu saplari tutarak on panelin acisini ayarlayabilirsiniz. Her iki gozun de aynanin ortasinda olacak ekilde konumlanmasini salayacak ekilde saplari ayarlayin. Yanan gosterge Bu gosterge bekleme sirasinda yanip soner. Yonetim yazilimini, web tarayicisin i kullanarak kurmayi gercekletirerek gosterge sabit acik yada kapali olarak ayarlanabilir. Ayarlar hakkinda ayrintilar icin sistem yoneticilerine bavurunuz. on kapak Bu kapak kurulum, balanti yada bakim sirasinda cikarilir. Kullanicilar bunu acmamalidir. (on kapain acilmasi gerektii zaman servis personeline bavurunuz.)
15
Yuksek hizi seri arabirim Bu konektor di sayisal tu yada bellek cihazi bali olduu zaman kullanilir. Konektoru kullanmadiiniz zaman kapai kapatin.. Not: kullanilabilen di cihazlar icin saticiya daniin .
Arka gorunum
Kablo delii kapaini, v idayi Phillips tornavidayi kullanarak geveterek cikarin.
Destek vidasi delikleri
www..com
Takma vidasi delikleri
Kablo delii kapai (eer kablolari duvar yuzeyi boyunca doeyecekseniz kullanin) Deiikli algilama kolu
Arka kapaktan kesme.
16
c Gorunum
Onden Gorunum
Kurma dumeleri GND Secenek bordu vidasi delii Ses cikii www..com konektoru Deitirme algilama vizlama sesi kontroloru
Secenek bordu konektoru (satin alma sirasinda bir etiket ile kapli)
Secenek kamera vidasi delikleri
LAN konektoru (10BASET/100BASE-TX) konektor terminali
Guc terminali Konektor (CN6) Konektor (CN7) Kablo Delii
Balanti terminalinin spesifikasyonlari
w-1 w-2 w-3 w-4 w-5 w-6 w-7 w-8 w-9 w-10
1 2 3 4 1 2 3 4
ON
ON
Konektor terminal i
q-1 q-2
secenek bordu
kablo delii
q-4
(+)
w-20 w-19 w-18 w-17 w-16 w-15 w-14 w-13 w-12 w-11
(-)
Guc Terminali
Notlar:
Wiegand ve RS-485 arabirimleri sadece a modunda mevcuttur. Baimsiz modda bu arabirimleri mevcut deildir. , Wiegand/RS-485 arabirimi Tanima sonucu cikii 1 ve 2 ciki genilii yonetim yazilimi ile yapilandirilir. letiim kurma hakkinda ayrintilar icin BM -ES200 kullanma talimatina bakiniz (Yonetim yazilimi BM-ES200 ile tedarik edilmitir.)
17
Konektor Terminali
PN No. (1)-1 Port Adi TANIMA SONUCU CIKII 1 KABUL TANIMA SONUCU CIKII 1 GND KABUL TANIMA BALATMA GR TANIMA BALATMA GR GND Etiket iareti RLT1 I/O OUT Sinyal Tanimi Tanima sonucu cikii 1 Bu terminal tanima baarili ekilde tanimlandii zaman etkinletirilir. Aciklamar 24 V, 100 mA balanti cikiini yapin. Normalde acik balanti Aktif duuk, Darbe genilii: 0.1 s'dan 60 s'ye
(1)-2
GND
(1)-3
TRG
IN
Tanimayi balatmak icin bu terminale bir alarm iareti giritir.
0 V'den 5 V, 24 mA (Mak), Aktif duuk, Darbe genilii: 200 ms yada daha fazla
(1)-4
www..com
GND
Secenek Bordu Konektoru
Pin No. (2)-1 Port Adi GUC (kart okuyucu) Etiket iareti PWR Arabirim Wiegand I/O OUT Sinyal Tanimi Kart okuyucusuna guc salar. Aciklamalar 5 V, 100 mA (Mak) Not: Eer deer farkliysa kart okuyucusunu balamayin.
/ (2)-2 GND (kart okuyucu) GND
RS-485 Wiegand
kullanilmaz Bu, guc kaynai icin toprak terminalidir ve iris okuyucu ve kart okuyucu arasindaki balantidir. GND
/ (2)-3 DATA 0/RS-485 (B) (kart okuyucu) DAT0
RS-485 Wiegand
Kullanilmaz OUT Bir sinyal (DATA0) kart okuyucusundan bu terminaledir. Sinyal(RS-485 (B))bir kart okuyucusuna giri yada ondan cikitir.
RWK400'un RS-485A terminaline
(A) (B)
0 V -5 V, 24 mA (Mak), Aktif duuk
B
RS485(B)
IN/OUT
Diferansiyel giri: 0.2 V yada daha fazla Diferansiyel ciki: 2 V yada daha fazla (sonlandirma ACIK olduu zaman) 0 V - 5 V, 24 mA (Mak), Aktif duuk
(2)-4
DATA 1/RS-485 (A) (kart okuyucu)
DAT1
Wiegand
OUT
Bir kart okuyucusunda sinyal (DATA0) bu terminale gider. Sinyal(RS-485 (A))bir kart okuyucusuna giri yada ondan cikitir.
RWK400'un RS-485B Terminaline
(A) (B)
A
RS-485(A)
IN/OUT
Diferansiyel giri: 0.2 V yada daha fazla Diferansiyel ciki: 2 V yada daha fazla (sonlandirma cik olduu zaman)
18
Pin No. (2)-5
Port Adi KABUL-LED (eriim kontrol paneli)
Etiket iareti ACPT
Arabirim Wiegand IN
I/O
Sinyal Tanimi Bir sinyal (Wiegand KABUL-LED) Wiegand cikii ayarli olduu zaman iris okuyucusunun ACEEPT gostergesini kontrol etmek icin giritir.
Aciklamalar 0 V - 5 V, 24 mA (Max), Aktif duuk,Darbe genilii: 200 ms yada daha fazla
/ (2)-6 RED-LED (eriim kontrol paneli) RJCT
RS-485 Wiegand
Kullanilmaz IN Wiegand cikii ayarli olduu zaman bir sinyal (Wiegand RED-LED) iris okuyucusunun RED gostergesini kontrol etmek icin cikitir. 0 V - 5 V, 24 mA (Max), Aktif duuk,Darbe genilii: 200 ms yada daha fazla
www..com
/ GUC (eriim kontrol paneli) PWR
RS-485 Wiegand
Kullanilmaz IN ris okuyucu bu terminali bir 5 V ey bali olmasa bile caliir.
(2)-7
/ (2)-8 GND (eriim kontrol paneli) GND
RS-485 Wiegand
Kullanilmaz ris okuyucu bu terminali bir ey bali olmasa bile caliir. Kullanilmaz IN Bu terminalden eriim kontrol paneline bir sinyal (DATA0) cikitir. Bir sinyal (RS-485 (B)) eriim kontrol paneli ne giri yada cikitir.
(A) (B)
GND
/ (2)-9 DATA 0/RS-485 (B) (eriim kontrol paneli) DAT0
RS-485 Wiegand
0 V - 5 V, 24 mA (Mak), Aktif duuk
B
RS-485 (B)
IN/OUT
Diferansiyel giri: 0.2 V yada daha fazla Diferansiyel ciki: 2 V yada daha fazla (sonlandirma cik olduu zaman) 0 V- 5 V, 24 mA (Mak), Aktif duuk
(2)-10
DATA 1/RS-485 (A) (eriim kontrol paneli)
DAT1
Wiegand
IN
Bir sinyal (DATA1) bu terminalden eriim kontrol paneline. Bir sinyal (RS-485 (A)) eriim kontrol paneli ne giri yada cikitir.
(A) (B)
A
RS-485(A)
IN/OUT
Diferansiyel giri: 0.2 V yada daha fazla Diferansiyel ciki: 2 V yada daha fazla (Sonlandirma acik olduu zaman) 24 V, 24 mA Acik kolektor cikii Normalde acik balanti Aktif duuk
(2)-11
ALARM CIKII 1 DEKLK ALGILAMA
ALM1
OUT
(2)-12
ALARM CIKI 1 DEKLK ALGILAMA (GND)
GND
ris okuyucusu on yada arka panel ustundeki deitirme algilama anahtari ile "deitirme algilama" moduna girdii zaman bu terminal etkinleir ("deitirme algilama" modu iptal edilene kadar etkin kalir ).
19
Pin No. (2)-13
Port Adi ALARM CIKI 2 GUC DURUMU
Etiket iareti ALM2
Arabirim
I/O OUT
Sinyal Tanimi Bu terminal iris okuyucusuna guc di guc kaynai cihazindan salandii zaman kapalidir ve duuktur. Terminal guc kaynai kapatildii zaman acilir.
Aciklamalar 24 V, 24 mA Acik kolektor cikii Normalde kapali balanti (Duuk seviye)
(2)-14
ALARM CIKI 2 GUC DURUMU GND
GND
TANIMA SONUCU CIKI 2 www..com RED (2)-15 (2)-16 TANIMA SONUCU CIKI 2 GND RED UYARI GR
RLT2
OUT
Bu terminal tanima baarili ekilde tanimlanmadii zaman etkin hale getirilir.
GND
24 V, 24 mA Acik kolektor cikii Normalde acik balanti Aktif duuk,Darbe genilii: 0.1 s - 60 s
(2)-17
BUZZ
IN
Uyariyi aktifletirmek icin bu terminale bir alarm sinyali giritir.
(2)-18
GR GND
GND
0 V - 5 V, 24 mA (Mak), Aktif duuk, Darbe genilii: : 200 ms yada daha fazla
(2)-19
ZAMAN AYARI GR
SYNC
IN
Mevcut di cihazlar icin saticiya daniin.
0 V- 5 V, 24 mA (Mak), Aktif duuk, Darbe genilii: 100 ms yada daha fazla
(2)-20
ZAMAN AYARI GR GND
GND
Kurma Dumeleri icin Spesifikasyonlar
ON
1
2
3
4
5
6
7
8
20
ris okuyucunun ayar dumeleri
Pin No. Fabrika varsayilani 1 OFF Ayar adi Balatma lev Yazilimi Fabrika varsayilanina sifirlar. Calima modunu secer. Bu dumeyi herhangi bir zamanda OFF'a ayarlayin. IP adresi gecerli ayarlara bakmaksizin sabit deere ayarlanabilir. Bu dumeyi ayarlanan IP adresi unutulduu zaman ON'a ayarlayin. Ethernet ayari ON Fabrika varsayilani yazilim Baimsiz mod OFF letim yazilimi A modu Aciklamalar
2
OFF
Calima
3
OFF
Kullanilmaz
4
OFF
IP adresi modu
Statik IP adresi atanir.
Bir yonetici tarafindan atanan IP adresi
Statik IP adresi: 192.168.0.3
www..com
5
OFF
Ethernet otomatik anlama Ethernet 100 M/ 10 M Ethernet tam/yarim
Sabit
Otomatik anlama 100 M
_
6
OFF
Ethernet ayari
10 M
5 acik olduu zaman kullanilir 5 acik olduu zaman kullanilir Bakimdan sonra dumeyi OFF'a getirin. On kapak bu dume acikken takildiysa, vizlama sesi etkinleir.
7
OFF
Ethernet ayari
Yarim
Tam
8
OFF
Deitirme algilama iptal
Deiiklik algilamayi iptal eder. On kapak bakim icin cikarildii zaman bu dumeyi ON'a getirin.
ptal
Algilama
Secenek Bordu SW1 icin Ayar Dumeleri
eriim kontrol paneli icin Wiegand SW1
ON ON
Kart okuyucu icin SW1
ON ON
SW2
SW2
1
2
3
4
1
2
3
4
1
2
3
4
1
2
3
4
RS-485 sonlandirm a OFF
SW1
ON ON
SW2
ON
SW1
ON
SW2
1
2
3
4
1
2
3
4
1
2
3
4
1
2
3
4
RS-485 sonlandirm a ON
SW1
ON ON
SW2
ON
SW1
ON
SW2
1
2
3
4
1
2
3
4
1
2
3
4
1
2
3
4
21
Pin No. SW1-1
Fabrika varsayi lani OFF
Ayar adi RS-485 sonlandirma (eriim kontrol paneli)
ilev eriim kontrol paneli ile RS-485 balantisinin sonlandirmasini etkin hale getirip getirmemeyi secer. Kart okuyucu ile RS 485 balantisinin sonlandirmasini etkin hale getirip getirmemeyi secer.
ON RS-485 sonlandirm a ON
OFF RS-485 sonlandirm a OFF yada Wiegand
Aciklama lar Sadece SW2-1 Ve SW2-2 OFF olduu zaman kullanilir (RS485 secilmitir). Wiegand'i secerken, bu dumeyi OFF'a ayarlayin. Aksi takdirde balanti kurulamaz. Sadece SW2-3 Ve SW2-4 OFF olduklari zaman kullanilir (RS485 secilmitir). Wiegand'i secerken, bu dumeyi OFF'a ayarlayin. Aksi takdirde balanti kurulamaz. _
SW1-2
OFF
RS-485sonlandirma (kart okuyucu)
RS-485 sonlandirm a ON
RS-485 sonlandirm a OFF yada Wiegand
www..com OFF SW1-3
Kullanilmaz
_
SW1-4
OFF
Kullanilmaz
_
Ayarlamayin. Fabrika varsayil ani Ayarlamayin. Fabrika varsayil ani
_
Secenek Bordu SW2'nin Ayar Dumeleri
Pin No. SW2-1 Fabrika varsayi lani OFF Ayar adi Balanti I/F 1 (eriim kontrol paneli) lev eriim kontrol paneli ile balanti icin arabirimi secer. (2)-7 -(2) 10 ilevlerini belirler. ON Wiegand OFF RS485 Aciklamalar SW2-1 ve SW2-2'yi ayni konuma ayarlayin. Eer ayarlar karimisa balanti salanamayabilir.
SW2-2
OFF
Balanti I/F 2 (eriim kontrol paneli) Balanti I/F 3 (kart okuyucu) Balanti I/F 3 (kart okuyucu) Kart okuyucu ile balanti icin arabirimi secer. (2)-1 - (2) -4 ilevlerini belirler.
Wiegand
RS485
SW2-3
OFF
Wiegand
RS485
SW2-4
OFF
Wiegand
RS485
SW2-3 SW2-4'u ayni konuma ayarlayin. Eer ayarlar karimisa balanti kurulamayabilir.
22
Kurulum ve Balantilar
Dikkat: Bu irisi okuyucusunu salan montaj destei il e duz bir duvara takin. Kurulumdan sonra dumeyi engellemek icin iris okuyucusunu balayin. Not: Bu kullanma talimatlari sadece iris okuyucusunu duvara nasil takacainizi tanimlar . Bu iris okuyucusu eer ayari tamamlamazsaniz doru ekilde calimaz . Sayfa 28'e bakiniz.
ris sunucusu
ris okuyucu
www..com
LAN kablosu
Aktarma gobei *3 2-1 2-2 2-3 2-4 2-8 2-9 2-10
* Eer gerekirse bir role takin. *2 Bu cihazlar BM-ET200E2den baimsizdir. *3 ris kamerasi otomatik anlamayi destekler . Aktarma gobei destek otomatik algilam a kullanildii zaman otomatik tespit etme doru ekilde etkin olmayabilir ve balanti kurulmayabilir .
ON
ON
Kart okuyucu: Wiegand ayari Eriim kontrol paneli: Wiegand ayari
2 3 4
1
2
3
4
1
q-1 q-2 q-3 q-4
+ - Guc terminali 2-20 2-19 2-16 2-15 2-14 2-13 2-12 2-11
Alarm aleti (Alarm lambasi, v.b.)
Role*1
12 V DC yada 24 V DC
Role*1 Kart okuyucu*2 Wiegand DATA1 Wiegand DATA0 Wiegand GND w-10 w-9 w-8
Alarm girii Kaydedici
Sinyal GND
Ana saat
Eriim kontrol paneli*2 Wiegand DATA1 w-4 Wiegand DATA0 w-3 Wiegand GND w-2 Wiegand gucu w-1 Elektrik kilidi *2
23
Balanti Ornei Hakkinda Aciklama
* Guc kaynai kapali olduu zaman bir alarm sinyali cikii 2'den (guc Durumu) alarm cihazl arina gonderilir. * On kapak iris okuyucusunda cikarildii zaman yada iris okuyucusu duvardan cikarildii zaman sinyal alarm cikii 1 (deitirme algilama) alarm cihazlarina gonderilir. * Tanima baarili ekilde tamamlanmadii zaman alarm sinyali tanima sonucu cikii 2 (REDDETME) dijital disk kaydedicisine gonderilir. Daha sonra dijital disk kaydedici otomatik olarak secenek kamerasindan goruntu cikilarini kaydeder.
Hazirlik
Kurulumdan once aaidaki parcalari hazirlayin. Gerekli parcalar ve uzun luklar duruma bali olarak deiir.
Gerekli Parcalarin Hazirlama
www..com
Parca Guc kablosu (zorunlu)
Parca numarasi /Onerilen tur UL tarz 1015 (AWG 14-15) yada edeeri Maksimum mesafe: 5 m {16.4 ft.}
Kullanim ris okuyucuya di guc kaynai cihazinda guc salarken gereklidir.Kablonun her iki ucunu M3 video balanti terminalleri ile lehimleyin .
Koaksiyal kablo
UL Listelenen yada NEC tipi CM yada Di video giri cihazi ve iris okuyucu arasindan CL2, RG-6/U tipi balanti icin. Onerilen mesafe: 20 m {65.6 ft.} yada daha Her iki ucu BNC prizleri ile balayin . az UL tarz 1666, CSA-FT4 yada edeerleri 10 Base-T/100 Base-TX (Kategori 5)*1 ris okuyuculari ve iris sunucusu arasindaki balanti icin gerekli (yada kurma PC'si)
LAN kablosu
Alarm ve balatma terminalleri icin kablo
UL tarz 1571 yada edeerleri, AWG 22 16
Kablonun di kaplamasindan 9 mm - 10 mm cikarin ve kisa devreleri engellemek icin kablo gobeini bukun. Onerilen alet: Duz aizli tornavida (o3 mm x 2.6 mm (W) {o0.12" x 0.1" (W)}) Kablonun di kaplamasindan 9 mm - 10 mm cikarin ve kisa devreleri engellemek icin kablo gobeini bukun. Onerilen alet: Duz aizli tornav ida (o3 mm x 2.6 mm (W) {o0.12" x 0.1" (W)}) Kablonun di kaplamasindan 9 mm - 10 mm cikarin ve kisa devreleri engellemek icin kablo gobeini bukun. Onerilen alet: Duz aizli tornav ida (o3 mm x 2.6 mm (W) {o0.12" x 0.1" (W)}) Pre-out (10 k -P]) Notlar: * kablolari ses amplifikatoru ile donanimli stereo hoparlorune balayin. * tek sesli hoparlore balandii zaman ses duyulmayabilir.
PN tanimasi, vb icin sayilar girerken bir sayisal tu kullanirken gereklidir.( Di bellek cihazi kullanirken bir USB gobei gereklidir.)
Wiegand terminalleri icin kablo
UL tarz 1571 yada edeerleri, AWG 22 16
RS-485 terminalleri icin kablo
UL tarz 1571 yada edeerleri, AWG 22 16
Ses cikii kablosu
o3.5 mm stereo mini fi
Sayisal tu icin kablo
USB kablosu/Seri A Onerilen kablo uzunluu: 3 m {9.8 ft.} Yada daha az
24
Parca
Parca numarasi /Onerilen tip
Kullanim Arka kapai duvara takarken gerekl idir
Balanti kutusu arka kapak ki grup balanti kutusu (4 in. x 4 in.) balama vidasi (Zorunlu) GND kablosu (zorunlu) _
Kablonun her iki ucunu M3 v idasi balanti terminalleri ile lehimleyin.
*1 Sadece konektor kapaklari olmayan kablolar kullanila bilir. Notlar: * Alarm cikii ve Wiegand terminalleri kullandiiniz zaman di cihazlarin konektorlerine uyan istee bali kablolarla ihtiyaciniz vardir. UL tarzi yada 1571 e deerini kullanin. AWG 22 - 16 kablo. * RS-485 terminallerini kullandiiniz zaman di cihazlarin konektorlerine uyan istee bali cift bukumlu kablo (AWG 22 16)ihtiyaciniz vardir. www..com * Acik kolektor cikii konektorleri icin korumali cift bukumlu kablo kullanmaniz tavsiye edilir.
Kablo Hazirlii Guc kablosu (Kapatma ile)
25 mm {1 in.} yada daha az
Balanti aleti
Deitirme Algilama Hakkinda Bilgi
Bu iris okuyucunun verileri ve okuyucuda ayarli deerleri korumak icin deitirmeyi tespit etme ilevi vardir. Eer iris kamerasi belirli Bir sure deitirmeyi tespit etme durumunda birakilirsa iris okuyucusuna kaydedilen veri silinecektir. * Deitirmeyi tespit etme durumu Ayar dumesi 8 ile iptal edilebilir. On kapak bakim icin cikarildii zaman bu dumeyi ON konumuna getirin (Sayfa 212e bakiniz.) * Bakimdan sonra bu dumeyi OFF'a getirin ve on kapai kapatin iris okuyucusu caliir duruma gelir . Notlar: * Eer on kapi ayar dumesi 8 belirli bir sure OFF'a kapatilirsa iris okuyucusunda kaydedilen iris verisi silinecektir. * Kaydedilen verinin deitirme tespit etme tarafindan silinmesine kari kaydedilen veriyi yedekleyin. Sayfa 48 yada 58'e bakin.
Kurulum yeri hakkinda bilgi
Bu iris okuyucu bina icinde kullanim icindir . Yakin kizil otesi iii (gune iiinda, akkor iii ve halojen iik ta vardir) iris okuyucusu tarafindan iris goruntusunu yakalama icin kullanilir. Eer iris okuyucu bu iii dorudan alan bir yere kuruluysa iris okuyucusu goruntuleri doru ekilde yakalayamayacai icin bu gecersiz iris verisi kaydina /tanimasina neden ola bilir. ris okuyucuyu aaidakilerden uzak tutun. Aksi takdirde iik iris okuyucusunu etkileyebilir . * Di alanlar * Direkt gune iii yada iik yansimasi
25
* Akkor yada halojen aydinlatma * ris okuyucusunun yada kullanicinin gozlerinin dorudan i ia maruz kaldii yerler Notlar: (kabul edilebilir yakin kizil otesi iini miktari 500 W/cm2 yada daha azdir.) * Iik yansimasinin yanindaki yerlere yerletirin (aynadan v.b) * Iik miktarinin calitirma icin uygun olmadii yerlere yerletirin Bu iris okuyucusunu aaidakilerden ve yukar idaki ortamlardan uzak tutun. * Titreme (gecersiz iris goruntusu yakalanmasina ve tanimasina neden olabilir, ayrica dier sorunlara ve hasarlara da neden olabilir.) * Nemliliin %30 ve %90 arasinda olan ve sicaklii 0 C ve +40 C { 32F ve 104 F arasinda} arasinda olmayan yerler eer iris okuyucusu oranlari gecen alanlara koyulursa bu hasara yada arizaya neden olabilir. * Ses (ornein klimalarin yada vantilatorun yakinindaki yerler ) * Elektrik Camdan yada akrilikten v.b yapilmi nesneler iris okuyucusu ve bir kullanici arasina yerletirildii zaman kayit ve tanima iik kirilmasindan, iik yansimasindan yada sensor bozukluundan dolayi yapilamayabilir.
www..com
kurulum yeri ve tanima alani
Kurulum Yerini Koruyun.
Aaidaki cizimlerde tanimlana kurulum yeri gerekl idir. Not: ekilde gosterilen iris okuyucusunun yukseklii bir oner ilir. Optik eksenlerin merkezi ve goz konumunun yukari/aai kenar siniri kurulum yuksekliine bali olarak farklilik gosterebilir.
Ust gorunum
Yan gorunum
400 mm {16 in.} 400 mm {16 in.}
bu alani engellerden muaf tutun
bu alani engellerden muaf tutun
400 mm {16 in.}
700 mm {28 in.}
ris okuyucusunun yukseklii1 240 mm {48.8 in.} yada daha fazla (recommended)x
400 mm {16 in.} 1 100 mm {43 in.}
700 mm {28 in.}
1 100 mm {43 in.}
zemin
700 mm {28 in.} 700 mm {28 in.}
26
Tutma Alanini Kontrol Etme.
Eer irisi okuyucusunun yukseklii onceki "yan gorunumu" ciziminde tanimlandii gibi 1 240 mm {48.8 in.} ise tanima alani aaidaki gibi olacaktir. Not: Eer goz konumunu ust sinirdan daha yuksekse eilin. Eer goz k onumunuz daha alcaksa destein v.b ustune cikin.
1 678 mm {66.1 in.} goz konumunun ust siniri
Yan gorunum
www..com
45
1 395 mm {54.9 in.} optik eksenin merkezi (onerilen kurulum yukseklii )
,
300 mm {12 in.}
400 mm {15.7 in.}
1 240 mm {48.8 in.} iris okuyucu birimin alti 0
12 mm {0.47 in.}
27
Kurulum
Uyarilar: * ris okuyucusunu salam ve duz duvara takin. Ayrica iris okuyucusunu salanan takma v idasi ile montaj sirasinda balayin. Aksi takdirde bu dumeye, soruna yada yaralanmaya neden olabilir: * Duvarin montaj icin yeterince salam olup olmadiini ve cokuntuler olup olmadiini kontrol edin. Aksi takdirde deitirme algilama modu etkin hale getirilir .. Notlar: * ris okuyucusunun duvara gommeyin. Isi tam olarak yayilmayabilir ve bu da arizaya neden olabilir. * Eer gerekirse destek vidasi delikleri kullanin. * Kablolar alt kisimdan uzandii zaman arka kapai takmadan once sabit kisimlari kesin . (sayfa16'ya bakin.) www..com * Duvarin kapasitesi 49 N {5 kgf} yada daha fazladir. * Gerekli olan tek civatanin/vidanin cekme kapasitesi 196 N {20 kgf} yada daha fazladir. * Proseduru takip etmeden once iris okuyucusuna giden guc kaynaini kapatin. * Balanti ornei icin sayfa 23'e bakin. 1. On kapai ana birinden deitirme dayanikli tornav ida aleti (tedarik edilmitir) ile on kapak sabitleme v idasi cikararak cikarin.
3. arka kapai duvara yada yerel v idalar ile duvar icinde yer alan balanti kutusuna balayin ve duvardaki deiiklik algilama kolu ile sabitleyin. Destek vidasi delikleri
Deiiklik algilama kolu
duvar
balanti kutusu vidasi (yerel olarak salanan)
4. Ana birimi arka kapaa takin . (1) Ana birimin ust tarafini arka kapaa asin. (2) Ana birimin alt tarafini arka kapaa itin . Notlar: * ris okuyucu ve arka kapak arasinda boluk olup olmadiini kontrol edin. * Eer kablolar alt kisimdan cikarsa kablo muhafazalari ile kablolari kaplayin.
on kapak
2. Arka kapai ana birimden takma v idasini sokerek cikarin.
5. LAN kablosunu ve ses ciki kablosunu iris okuyucusuna balayin . Ferrit cekirdeini tedarik edilen LAN kablosuna ve ses cikii kablosuna balayin.
ses cikii konektoru LAN konektoru
Takma vidalari
Arka kapak
Ferrit cekirdei
28
6. Guc Kablosunu tedarik edilen balanti aleti ve balanti
vidasi ile iris okuyucusuna balayin. (balama aletinden ekstra oran kesin .)
9. Eer gerekirse secenek bordunu (tedarik edilmemitir) iris okuyucusuna balayin. Not: Wiegand ve RS-485 arabirimleri sadece a modunda mevcuttur. Baimsiz modda bu arabirimler mevcut deildir.
konektor terminali
balama aleti balama aleti vidasi (3 mm kilavuz vidalari tedarik edilmitir)
www..com
7. guc kablosunu iris okuyucusuna balayin .
Notlar: * + ve - yi Karitirmayin. Yanli kablo balantisi sorunlara neden olabilir. * AC guc kaynai mevcut deildir . * Bir AC guc kaynai cihazina balama sorunlara neden olabilir. * Tavsiye edilen guc kaynai aleti hakkinda ayrintilar icin sayfa 82'ye bakin. * Kurulumdan sonra di guc kaynai aletini acin .
(1) ris okuyucusunun secenek bordu konektorunden etiketi cikarin ve secenek bordunu konektor oturana kadar konektore salam ekilde yerletirin. (2) Secenek bordunu bord ile salanan secenek bordu v idalari ile iris okuyucusuna takin. (3) Secenek bordunun RS-485 ayarini yaparak Kart okuyucu ve eriim kontrol paneli icin balantiyi secin . Ayar icin sayfa 22'ye bakin. Secenek bordunun GND kablosunun balanmasi icin Aama 12'ye bakiniz.
Guc terminali
Secenek bordu (tedarik edilmez)
secenek bordu vidasi (secenek borduna tedarik edilir )
8. Tanima sonucu cikii ve balatma giri t erminalleri icin kabloyu konektor terminaline balayin. Notlar: * Kabloyu salam ekilde balayin. Aksi takdirde bu gevek balantiya yada kablonun balantisinin kesilmesine neden olabilir. * Sinyal terminallerini ve GND terminallerini karitirmayin.
10. Eer gerekirse alarm terminalleri icin olan kabloyu Wiegand terminalleri icin olan kabloyu ve RS 485 terminalleri icin olan kabloyu konektor terminaline balayin. (balanti ornei icin sayfa 23'e bakiniz.)
Secenek bordu
29
Notlar: * Kabloyu salam ekilde balayin. Aksi takdirde gevek balantiya yada kablonun balantisinin kopmasina neden olabilir. * sinyal terminallerini ve GND terminallerini karitirmayin. 11. Eer gerekirse secenek kamerasini (tedarik edilmemitir)BNC kablosu ile (secenek kamerasi ile salanmitir) iris okuyucusuna balayin. Not: Secenek kamerasini iris okuyucuya balamadan once LAN kablosunu ve ses cikii kablosunu balayin. Aksi takdirde secenek kamerasi konektorleri saklayabilir ve balantilar zor olabilir . (1) Secenek kamerasini tedarik edilen secenek kamerasi v idasi ile iris okuyucusuna balayin.
(3) Secenek kamerasi ile verilen v ideo cikii kablosunu CN7 konektorune ekleyin ve secenek kamerasinin v ideo cikii kablosunu di cihaza bali (ornein bir dijital dik kaydedici) video girii kablosuna balayin.
CN7 konektoru secenek kamerasinin ust deliklerini bu cikintilara asin.
www..com
Video cikii kablosu (Secenek kamerasi ile verilmitir )
secenek kamerasi vidalari (secenek kamerasi ile verilmitir)
12. GND kablosunu GND terminaline balayin. Eer secenek bordu iris okuyucusuna baliysa iris okuyucusunun ve secenek bordunun GND kablolarini birlikte balayin.
GND GND kablo
Secenek kamerasi
secenek kamerasi vidasi delikleri
(2) Secenek kamerasini konektor oturana kadar CN6 konektorune salam ekilde yerletirin.
GND secenek bordu kablosu
13. On panelin arkasindan levhayi cikarin .
CN6 konektoru
30
13. On kapai ana birime balayin. Ana birimdeki on kapain ci kintilarini ve vidasi deliklerini takin ve on kapai deitirmeye dayanikli tornav ida ile (verilmitir) takin. Not: On kapai takmadan once ayar dumelerinin ayarlarini kontrol edin. (sayfa 21'e bakiniz.)
www..com
Vida delii
14. Eer gerekirse sayisal dumeyi iris okuyucusuna balayin. Yuksek hiz seri biriminden kapai cikarin ve sayisal dumenin USB kablosunu yuksek hiz seri arabirime balayin.
yuksek hiz seri arabirimi
15. On panelden koruyucu tabakayi cik arin. On panel koruyucu tabaka ile yada hasar onleyici ile kaplanmitir. ris okuyucusunun kurulum ileminden sonra tabakayi cikardiinizdan emin olun.
31
Ayar (baimsiz mod)
Bu iris okuyucu baisiz moda yada a modunda calitirilabilir. Baimsiz modda iris sunucusu gerekli deildir ama a modunda gereklidir. A modunda calitirma hakkinda ayrintilar icin BM-ES200 kullanma talimatina bakiniz (yonetim yazilimi BM-ES200 ile verilmitir). Bu bolum baimsiz modun ayarlarini ve iletimlerini anlatir. Sayi sal tu (secenek) yada web tarayici ayarlama icin kullanilabilir. Kullanicilarin maksimum sayisi : 50 (kullanicilarin ve operatorun oncelikleri ile kullanicilarin toplami ) Yoneticilerin maksimum sayisi : 3 Gunluk bilgisinin maksimum sayisi Sistem gunluu: 1 000 Giri gunluu: 10 000 (Kaydedilen sistem gunlukleri yada giri gunlukleri maksimum sayiya ulatii zaman eski gunlukler kronolojik olarak silinecektir.) www..com
Mevcut Di Cihazlar Bu iris okuyucu aaidaki di cihazlara balanabilir . Di bellek cihazi (USB kutle bellek sinifina uyan) sayisal tu (HID.1 uygun) USB gobek ile sayisal tu (Her iki di bellek cihazini ve sayisal tuu kullanirken USB gobek ie bir klavye secin ) * Sistem yapilandirmasi ornei icin sayfa /'deki cizime bakin. * Mevcut di cihazlar hakkinda ayrintilar icin saticiya daniin.
Ayarlarin Listesi Baimsiz moda aaidaki iletimler mevcuttur. Sayisal tu kontrolu ve web tarayicisi kontrolu kullanicilari kullanabilir. yonetici: Web tarayici kontrolu kullanilab ilir. (sayisal tu kontrolu kullanilamaz .) ayrintilar icin sayfa 37'ye bakiniz. Operatorun oncelik hakkina sahip kullanicilar : sayisal tu kontrolu kullanilabilir . (Web tarayicisi kontrolu kullanilamaz). Ayrintilar icin sayfa 53'e bakiniz . kullanicilar: Sayisal tu ile PN deiimi yapilabilir. (dier kontroller kullanilamaz .)Ayrintilar icin sayfa 74'e bakiniz. Operatorun oncelii ile kullanicilar Kullanicilar lar OK -
Parcayi ayarlama
Tanima modu yonetici modu arasinda deitirme iletim /tanima ayari
Web tarayici kontrolu
-
Sayisal tu
OK
Yonetici
-
[okuyucu ayari] - [tanima metodu] [okuyucu ayari] - [iletim bilgisi.] [okuyucu ayari] - [iletim bilgisi.] [okuyucu ayari] - [iletim bilgisi.]
OK
OK
OK
-
Ses rehberliinin dil ayari Ses modu (sessiz, basit, tam) Ciki 1'in ciki ayari (taninan Sinyal)
OK
OK
OK
-
OK
OK
OK
-
-
OK
-
-
32
Parcayi ayarlama Ciki 1'in ciki genilii ayari 1 (taninma Sinyali) Ciki 2'nin ciki ayari 2 (Reddedilme Sinyali) Ciki 2'nin ciki genilii ayari (Reddedilme Sinyali) Yanan gosterge ayari
Web tarayici kontrolu [Okuyucu Ayari] - [letim Bilgisi.] [Okuyucu Ayari] - [letim Bilgisi.] [Okuyucu Ayari] - [letim Bilgisi.] [Okuyucu Ayari] - [letim Bilgisi.] [Okuyucu Ayari] - [letim Bilgisi.] [Okuyucu Ayari] - [letim Bilgisi.]
Sayisal tu -
Yonetici OK
Operator Oncelii ile Kullanicilar Kullanicilar - -
-
OK
-
-
-
OK
-
-
-
-
-
Di calitirma giri ayari
www..com
Vizlama ayari
-
-
-
Kullanici iris verisini kaydetme [Kullanici/Yonetici] - [Kullanici Listesi] [Kullanici/Yonetici] - [Kullanici Listesi] [Kullanici/Yonetici] - [Kullanici Listesi] [Kullanici/Yonetici] - [Kullanici Listesi] [Kullanici/Yonetici] - [Kullanici Listesi] [Kullanici/Yonetici] - [Kullanici Listesi] [Kullanici/Yonetici] - [Yonetici Listesi] PN'i deitirme [Kullanici/Yonetici] - [Kullanici Listesi] [Kullanici/Yonetici] - [Yonetici Listesi] Yonetici Parolayi ve iris verisini kaydetme yonetici bilgisini silme tum yonetici bilgilerini silme [Kullanici/Yonetici] - [Yonetici Listesi] [Kullanici/Yonetici] - [Yonetici Listesi] [Kullanici/Yonetici] - [Yonetici Listesi] - OK - - OK OK OK OK OK OK OK -
PN' kaydetme kullanici bilgisini silme
OK
OK
OK
-
OK
OK
OK
-
tum kullanicilarin bilgisini silme Operator oncelii verme PN'i silme
-
OK
-
-
OK
OK
OK
-
OK
OK
OK
-
-
OK
-
-
-
OK
-
-
33
Parcayi ayarlama Gunluk Eriim gunluunu bir CSV dosyasina cikarma Tum eriim gunluu bilgisini silme Sistem gunluunu bir CSV dosyasina cikarma Tum sistem gunluu bilgisini silme
www..com
Web tarayici kontrolu
Sayisal tu
Yonetici
Operator oncelii ile Kullanicilar Kullanicilar
[Gunluk] - [eriim Gunluu] OK
OK
OK
-
[Gunluk] - [Eriim Gunluu] OK
OK
OK
-
[Gunluk] - [Sistem Gunluu] OK
OK
OK
-
[Gunluk] - [Sistem Gunluu] OK
OK
OK
-
Yedekleme/yeniden yukleme Kullanici bilgisi [yedekleme/Yeniden yukleme] - [Kullanici] [yedekleme/Yeniden yukleme] - [okuyucu ayari] [saat & tarih] - [saat & tarih] [okuyucu ayari] - [a] OK OK OK -
Okuyucu ayari
OK
OK
OK
-
Dierleri Saat & tarih OK OK OK -
A ayari
-
OK
-
-
Okuyucu yazilim versiyonu [Versiyon] - [Versiyon]
-
OK
-
-
Yazilim yukleme
[yazilim yukleme] - [yazilim] [yazilim yukleme] - [ses dosyasi] [Versiyon] - [Versiyon]
-
-
-
Ses dosyasi yukleme
-
-
-
Ses dosyasi versiyonu
-
OK
-
-
Balantilar ve Kurma Akii
Balanti ve kurma iris okuyucusu baimsiz moda kullanilmadan once yapilir
No.
Prosedur
1 2
ris okuyucusundan on kapai cikarin . (sayfa 28'e bakin.) ris okuyucusuna guc salanmadiindan emin olun .
Kurma ayarini yapin. * Calima modunu baimsiz moda ayarlayin . (sayfa 21'e bakin.) * Deiiklik algilama modunu devre dii birakin. (sayfa 21'e bakin.) 34
No.
Prosedur
Kurma PC'sini ve okuyucuyu(lar) balamak icin bir LAN kablosu kullanin.
3
ris okuyucusuna guc salayin.
4
PC'de web tarayicisini kullanmadan once aaidaki ayarlari yapin. * yoneticileri kaydedin. (Sayfa 36'a bakin.) www..com * Operatorun oncelikleri ile kullanicilari yerletirin. (Sayfa 37'e bakin.) * iletim bilgisini ve tanima metodunu ay arlayin. (sayfa 40'a bakin.)
5
Guc kaynaini kapatin .
6
Kurma ayarini yapin.
7 8 9
deiiklik algilama modunu etkin hale getirin . (sayfa 21'e bakin.)
On kapai iris okuyucusuna takin . sayisal tuu iris okuyucusuna balayin ve iris okuyucusuna guc salayin.
sayisal tu ile kullanicilari kaydedin . * Tanima modundan yonetici moduna deitirin. (sayfa 53'e bakin.) * Kullanicilari kaydedin. (Sayfa 54'e bakin.) * Yonetici modundan tanima moduna deitirin . (Sayfa 53'e bakin.)
35
Yoneticileri Kaydetme
Aaida baimsiz moda yoneticilerin nasil kaydedilecei tanimlanir. Baimsiz moda en az bir yoneticinin kaydedilmesi gerekir. Fabrika varsayilan ayarinda yonetici yoktur. lk ayar sirasinda bir yonetici kaydettiinizden emin olun. En fazla uc yonetici kaydedilebilir. Okuyucu kimlik bilgisi: 1 IP Adresi: 192.168.0.3 Alt a maskesi: 255.255.255.0 A gecii IP Adresi: ayar yok
Aama 1 Web tarayicisini balatin . Not: Microsoft(R) Internet Explorer(R) 6.0 SP2 ( iletim sistemi www..com Microsoft(R) Windows(R) XP Professional SP2 olduu zaman) yada Microsoft(R) Internet Explorer(R) 6.0 SP1 (iletim sistemi Microsoft(R) Windows(R) 2000 Professional SP4 olduu zaman) kullanin.
[Kullanici Kimlik Bilgisi]
Bir kullanici adi girin. Kullanici adi icin kullanilan karakterler : alfa sayisal Karakterler (0-9, A-Z, a-z) Ust ve alt ba harfler ayirt edilir. 6 `dan 16 1-byte karakter girilebilir. [Parola] [parolayi dorula] Parolayi girin. Kullanici adi icin kullanilan karakterler : Alfa sayisal Karakterler (0-9, A-Z, a-z) Ust ve alt ba harfler ayirt edilir. 6 `dan 16 1-byte karakter girilebilir.
Aama 5
[OK] Dumesine tiklatin. Operatorun bilgisi kaydedilir. [Kullanici/Yonetici]dumesine tiklatin. "Kullanici/Yonetici" sayfasi goruntulenir. Daha sonra operator onceliine sahip kullanicilari kaydedin. (Sayfa 37'e bakin.)
Aama 2
Tarayicinin adres kutusuna "http://192.168.0.3/indexeng.html" girin.
Aama 3
Klavyede [Enter] tuuna basin. Yonetici kayit sayfasi gorulecektir.
Notlar: * Deitirme algilama ilevi etkin olduu zaman sistem yenilemesi sirasinda gerekli olabilecei icin kayitli yoneticilerin kimlik bilgilerini ve parolalarini unutmamaya dikkat edin. Ayarlari yazmanizi ve bunlari kaydetmenizi tavsiye ederiz. * Oturum acma sayfasi ilk kez gorulduu zaman , kurulum penceresinde ActiveX(R) i yukle gorulecektir. Ekrandaki talimatlara gore yuklemeyin. * Eer kurum penceresi yukleme tamamlandiktan sonra bile gorulurse PC'yi yeniden balatin.
Aama 4
Pencerenin saindaki cercevede gosterilen her parcanin ayarlamasini yapin. 36
Operator Oncelii ile Kullanicilari Kaydetme
Operator oncelii ile Kullanicilar baimsiz moda iris okuyucusunu kullanmak icin yoneticilerin kayd edilmesinden sonra kaydedilir. Operator oncelii ile kullanicilar kaydedildii zaman baimsiz mod (sayisal tu kontrolu) kullanilir hale gelir. Yonetici oncelii ile operatorler tarafindan ayarlanacak maddeler icin Sayfa 32'ye bakiniz.
Aama 1 "Kullanici/Yonetici" sayfasi goruntulenir. (Sayfa 36'a bakiniz.)
www..com
[Operatorun oncelii] "Evet" i secin.
Aama 4 [Yakala] Dumesine basarak irisi yakalayin. (Sayfa 44'e bakin.)
Aama 5 [Kaydet] dumesine basin. Ayarlar kaydedilir ve operatorun kaydedilmesi tamamlanir.
PC'deki Web tarayicisindan ayarlama Baimsiz moda iris okuyucu ayari web tarayicisindan yapilabilir. Notlar: * Web tarayici kontrolu sadece yoneticiler tarafindan kullanilabilir . * Parcalari ayarlama hakkinda ayrintilar icin Sayfa 32'e bakiniz.
Kurma Menusunu goruntuleme Aama 1
Aama 2 [yeni]Dumesine basin. [Kullanici] sekmesi goruntulenir.
Web Tarayicisini balatin.
Aama 2 Tarayicinin adres kutusuna "http://IP address/indexeng.html" girin. (ornek: http://192.168.0.3/indexeng.html)
Aama 3
Pencerenin saindaki cercevede gosterilen her parcanin ayarlamasini yapin. [Kullanici kimlik bilgisi] Bir kullanici kimlik bilgisi girin. 01'den 99'a kadar girilebilir. [Parola] [parolayi dorulayin] parolayi girin. 0000'dan 9999'a kadar girilebilir.
37
Aama 3
Aama 2
Klavyede [Enter] tuuna basin. Oturum acma sayfasi gorulecektir .
Pencerenin sa tarafindan goruntulenen her parcanin ayarini tamamlayin. Pencerenin saindaki cercevede gosterilen ayar sayfasinin ustunde sekmeler goruntulendii zaman sekme ile ilgili yapilandirilmak ve goruntulenmek istenen parca icin istenilen sekmeye tiklatin.
Aama3
Her parcayi ayarladiktan sonra bunlari uygulamak icin [Uygulama] dumesine basin.
www..com
Aama 4 [Kullanici kimlik bilgisi] ve [Parola] girin. Ayar menusu belirecektir.
Ayar Menusu Nasil letilir
Menu dumeleri
ayar sayfasi
Aama 1 lgili ayar menusunu goruntulemek icin pencerenin solundaki cercevede istenilen dumeye tiklatin.
38
iletim penceresi hakkinda
[Okuyucu ayar] dumesi [Saat & Tarih] dumesi [Versiyon] dumesi [Yukle] dumesi [Kullanici/Yonetici] dumesi [Gunluk] dumesi
www..com [Yedekleme/Yeniden Yukleme]
dumesi
[Okuyucu ayar] dumesi
[Kullanici/Yonetici] dumesi
"Okuyucu ayari" sayfasini gormek icin bu dumeye tiklayin. Temel ayarlar, tanima metodu ayarlari ve a ayarlari "okuyucu ayari" sayfasindan yapilandirilabilir. (Sayfa 40'a bakiniz.) [Saat & Tarih] dumesi "Saat & Tarih" sayfasini gormek icin bu dumeye tiklayin. Tarih ve saat ayarlari "saat& tarih" sayfasindan yapilandirilabilir. (Sayfa 50'ye bakiniz.) [Versiyon] dumesi "Versiyon" sayfasini goruntulemek icin bu dumeye bas iniz. Yazilim versiyonu ve ses dosyasi versiyonu "versiyon" sayfasindan kontrol edilebilir. (Sayfa 50'ye bakiniz.) [Yukle] dumesi "Yukle" sayfasini goruntulemek icin bu dumeye basiniz. Yazilim ve ses dosyasi "yukle" sayfasindan yuklenebilir.(Sayfa 51'e bakiniz.)
"Kullanici/Yonetici" sayfasini goruntulemek icin bu dumeye basin.. Kullanicilar ve yoneticiler "Kullanici/Yonetici" sayfasinda kontrol edilebilir. kullanicilarin ve yoneticilerin kaydi da mevcuttur . (Sayfa 41'e bakiniz.) [Gunluk] dumesi "Gunluk" sayfasini goruntulemek icin bu dumeye basiniz . Eriim gunluu ve sistem gunluu "Gunluk" sayfasindan kontrol edilebilir. (Sayfa 45'e bakiniz.) [Yedekleme/Yeniden yukleme] dumesi "Yedekleme/Yeniden yukleme" sayfasini goruntulemek icin bu dumeye tiklayin.kayitci kullanici bilgilerinin yedeklenmesi ve yeniden yuklenmesi ve okuyucu ayarlari "Yedekleme/Yeniden yukleme" sayfasinda mevcuttur. (Sayfa 48'e bakin.) ana alan her ayar menusunun sayfasi goruntulenecektir. Bazi ayar menuleri icin sekmeler olacaktir.
39
Sistemle ilgili ayarlarin yapilandirilmasi [okuyucu ayari]
Temel ayarlar, tanima metodu ayarlari ve a ayarlari bu sayfada yapilandirilabilir. "Okuyucu ayari " sayfasinin 3 sekmesi vardir [iletim bilgisi.] sekmesi, [tanima metodu] sekmesi ve [a] sekmesi.
ris okuyucunun iletimi ile ilgili ayarlari yapilandirma [letim bilgisi.]
"Okuyucu ayari" sayfasinda [iletim bilgisi.] sekmesine tiklayin. (sayfa 37 ve 38'e bakin.) bu sayfada iris okuyucusu ileti mi ile ilgili temel ayarlari yapilandirin .
[Ciki genilii]
[Ciki 1 (Taninma Sinyali)] ile "Evet" secildii zaman ayar mumkun hale gelir. secilen ciki genilii 100 ms ile carpilir atim sinyali "Ciki 1 (taninma Sinyali)" terminalinden baarili tanimada gonderilir. Kullanilabilen deer: 1- 600
www..com
[Ciki 2 (Reddedilme Sinyali)] [Ciki] Baarisiz tanimada Ciki 2 (Reddedilme sinyali) terminalinden bir sinyal gonderilip gonderilmemesini belirler. Ayar icin ya "evet" yada "hayir" secilir. Varsayilan: hayir
[Ses modu]
ris okuyucunun ses modunu secin . Sessiz: ses cikii yoktur. Basit: tanima sonucuna bali olarak "tanimlama tamamlandi" yada "uzgunum tehis edilemediniz" gibi ses cikilari uretilir. Tam: "Biraz daha yakinlain" yada "biraz sola doru gidiniz" gibi talimatlari ve tanima sonuclarini verem ses rehberlii vardir. [Rehber dili] Aaidaki dillerden ses rehberinin dilini secer. ris okuyucu rehber dilini secer . Bunlardan birini secebilirsiniz: "ngilizce", "Japonca", "Almanca", "Fransizca", "talyanca", "spanyolca", "Rusca", "Cince", "Korece", "Arapca", "Portekizce", "Turkce", "Flemenkce", ve "svecce". Varsayilan: Japonca [Ciki 1 (Taninma Sinyali)] [Ciki] baarisiz tanimada Ciki 1 (Reddedilme sinyali) terminalinden bir sinyal gonderilip gonderilmemesini belirler. Ayar icin ya "evet" yada "hayir" secilir. Varsayilan: hayir
[Ciki genilii] [Ciki 1 (Taninma Sinyali)] ile "Evet" secildii zaman ayar mumkun hale gelir. secilen ciki genilii 100 ms ile carpilir atim sinyali "Ciki 1 (taninma Sinyali)" terminalinden baarili tanimada gonderilir. Kullanilabilen deer: 1- 600 [Yanan gosterge] Durumu "Off", "yanip sonen", yada "On" olarak secin. Off: yanan gosterge iletim sir asinda daima kapalidir. Yanip sonme: Yanan gosterge iletim sirasinda yanip soner . On: Yanan gosterge iletim sirasinda daima aciktir Varsayilan: yanip sonme [Di calitirma girii] "Evet" secildii zaman tanima iletimi diardan giri ile balatilir. Varsayilan: hayir [Sesli uyarici] [Sesli uyarici] secildii zaman, sesli uyarinin di giri ile ses cikarmasi mumkundur. Sesli uy arici ses cikarmaya devam ettikce tanimayi gercekletirmek imkansizdir. Varsayilan: No
40
Tanima metodu ile ilgili ayarlari yapilandirma [Tanima metodu]
"Okuyucu ayari" sayfasinda [tanima metodu] sekmesine tiklayin. (Sayfa 37 ve 38'e bakin.) bu sayfada tanima metodu ile ilgili olan ayarlari yapilandirin.
[Tanima Metodu]
Tanima metodunu secin.
Sadece ris Tanima: Calitirma sirasinda sadece iris tanima yapilabilir. PIN tanima yapilamaz. ris Tanima yada PIN:
ris tanima ve PIN tanimasi
yapilabilir. Varsayilan: Sadece ris Tanima
www..com
PC'deki web tarayicisinda calitirma
Aaidakiler PC'de web tarayicisindan kull anilabilir iletimlerdir.
Kullanici ile ilgili ayarlarin yapilandirilmasi [Kullanici/Yonetici]
Bu sayfada kullaniciyla ilgili olan ayarlari kontrol edin yada kaydedin. "Kullanici/Yonetici" sayfasinin 2 sekmesi vardir [Kullanici Listesi] sekmesi ve [Yonetici Listesi] sekmesi.
Kullanici Listesi kontrol etme [Kullanici Listesi]
"Kullanici/yonetici" sayfasinda [Kullanici Listesi] sekmesine tiklayin. (sayfa 37 ve 38'e bakin.) Bu sayfada kullanici bilgilerini kontrol etmek mumkundur. kullanicilari nasil kaydedeceiniz hakkinda Sayfa 42'ye bakin. .
[No.]
Kayitli kullanicilarin sayisini gosteren seri numarasi .
[Kullanici kimlik bilgisi]
Kullanicinin kimlik bilgilerini gosterir .
[PIN]
Bu kontrol kutusu kullanicinin kayitli PIN' i olduu zaman kontrol edilir.
[Operatorun oncelii]
bu kontrol kutusu bir kullanici operator oncelii ile kullanici olduu zaman kontrol edilir.
[ris verisi]
Bu kontrol kutusu PN'in kullanicin kayitli iris verisi olduu zaman kontrol edilir.
[Ayrintilar] dumesi [Yeni] dumesi
Kullanicilari kaydeder. (Sayfa 42'e bakin.)
[Sil] dumesi
Ayrintili kullanici bilgisini gosterir. Ayrintilar deitirmek mumkundur ama iris verisini deitirmek mumkun deildir.
[ust>>] dumesi
"Sil" onay kutusunu(lar) kontrol edin ve [Sil] dumesine tiklayin. Secilen kullanici(lar) silinir.
[Hepsini sec] dumesi
Sayfa baina doner.
Tum "Sil" onay kutularini kontrol etmek icin bu dumeye tiklayin.
41
Kullanicilari Kaydetme [Kullanici Listesi]
"Kullanici/Yonetici" sayfasinda [Kullanici Listesi] sekmesine tiklayin. (sayfa 37 ve 38'e bakiniz.) Aaida bir kullanicinin nasil kaydedilecei gosterilir .
Aama 3 [Kaydet] dumesine basin. Kullanici verisi kaydedilir. Not:Kaydetmeyi iptal etmek icin [ptal et] dumesine tiklayin.
www..com
Aama 1
[Yeni] Dumesine tiklayin. "Kullanici" ekrani gorulur.
Aama 2
Pencerenin saindaki cercevede gosterilen her parcanin ayarlamasini yapin.
[Kullanici kimlik bilgisi]
Bir kullanici kimlik bilgisi girin. 01 `den 99'a kadar girilebilir.
[PN] [PN'i dorula]
Parolayi girin. 0000'dan 9999'a kadar girilebilir. PIN ayarli deilse bo birakin .
[Operatorun oncelii]
"Evet" secildii zaman operatorun oncelii kullaniciya verilir.
[ris Verisi]
Kayitli iris goruntuleri gosterilir. "kayitli" yada "kayitli deil" goruntulenir. "Kayitli deil" gosterildii zaman iris verisini [Yakala] dumesine basarak kaydet mek mumkun deildir. (Sayfa 44'e bakiniz.)
42
Yonetici Listesini kontrol etme [Yonetici Listesi]
"Kullanici/Yonetici" sayfasinda [Yonetici Listesi] sekmesine tiklayin . (sayfa 37 ve 38'e bakin.) Bu sayfada yonetici bilgisini kontrol etmek mumkundur .
[Kullanici kimlik bilgisi]
Yoneticinin kimlik bilgisini gosterir.
[ris verisi]
Bu kontrol kutusu PIN yonetici kayitli iris verisi olduu zaman kontrol edilir.
[sil] dumesi
Yoneticiyi siler.
[Ayrintilar] dumesi
www..com [Yeni] dumesi
Ayrintili yonetici bilgisini gosterir. Ayrintilar d eitirmek mumkundur ama iris verisini deitirmek mumkun deildir.
[Ust>>] Sayfa baina doner.
Yoneticiyi kaydeder.
[No.]
Kayitli yoneticilerin sayisini gosteren seri numarasi .
Yoneticileri kaydetme [Yonetici Listesi]
"Kullanici/Yonetici" sayfasinda [Yonetici Listesi] sekmesine tiklayin . (sayfa 37 ve 38'e bakin.) Aaida bir yoneticinin nasil kaydedilecei gosterilir
Aama 2 Pencerenin saindaki cercevede gosterilen her parcanin ayarlamasini yapin. [Kullanici kimlik bilgisi] Bir kullanici adi girin. . kullanici adi icin kullanilan karakterler : alfa sayisal karakterler (09, A-Z, a-z) ust ve alt ba harfler ayirt edilir. 6 `dan 16 1-byte karakter girilebilir. Aama 1 [Yeni] dumesine tiklayin. "Yonetici" ekrani gorulur. [Parola] [Parolayi dorulayin] parolayi girin. kullanici adi icin kullanilan karakterl er: alfa sayisal karakterler (09, A-Z, a-z) ust ve alt ba harfler ayirt edilir. 6 `dan 16 1-byte karakter girilebilir.
Aama 3 [Kaydet] dumesine tiklayin. Kullanici verisi kaydedilir. Not: Kaydetmeyi iptal etmek icin [iptal] dumesine tiklayin.
43
risleri yakalama [sonuc]
"Kullanici/Yonetici" sayfasinda [kullanici Listesi] sekmesine tiklayin . (sayfa 37 ve 38'e bakin.) Aaida iris verisinin nasil kaydedilecei gosterilir.
Aama 1 "Kullanici" ekrani goruntulenir. (Sayfa 41'e bakiniz.) Aama 4 ris verisini yakalamak icin aaidaki dumelerden birine basin.. [Sol iris goruntusunu tekrar yakala .] dumesi : sol gozu yakalar . [Sa iris goruntusunu tekrar yakala.] dumesi : sa gozu yakalar . [Her iki iris goruntusunu tekrar yakala.] du mesi : her iki gozu yakalar . Not: Yakalamayi iptal etmek icin [ptal et] dumesine basin.
www..com
Aama 5 "ris g o r u n t u s u y a k a l a m a t a m a m l a n m a d i ." Gorulduu zaman tekrar yakalamaya deneyin. Aama 2 [Yakala] Dumesine tiklayin. Yakalama sonucu gosterilir. Aama 6 Sonucu dorulamak icin [dorula] dumesine basin. Dorulama sonucu [Sonuc] da gosterilir. * Dorulama gecerli olduu zaman, "dorulandi."gorulecektir. * Dorulama gecerli olmadii zaman , "dorulanamadi." Gorulecektir. Dorulama gecerli olduu zaman, [Geri] dumesi kullanilabilir. "Kullanici" ekranina geri donmek icin [geri] dumesine tiklayin. Not: Kayit [GER] dumesine basildii zaman tamamlanmaz. Aama 3 Yakalanan iris goruntusunu kontrol edin. Yakalama sonucu [Sonuc] da gosterilir. "ris g o r u n t u s u y a k a l a m a t a m a m l a n m a d i ." Gorulduu zaman tekrar yakalamaya deneyin. Aama7 [Kaydet] dumesine basin. ris verisi kaydedilir.
44
Gunlukleri kontrol etme [Gunluk]
Eriim gunluu ve sistem gunluu "Gunluk" sayfasinda kontrol edilebilir. "Gunluk" sayfasinin 2 sekmesi vardir [eriim gunluu] sekmesi ve [Sistem Gunluu] sekmesi.
Eriim gunluunu kontrol etme [Eriim gunluu]
"Gunluk" sayfasinda [Eriim gunluu] sekmesine tiklayin. (sayfa 37 ve 38'e bakin.) bu sayfada Eriim gunluunu kontrol etmek mumkundur . Not: En yeni gunluk ilk sayfanin bainda gosterilir .
www..com
[Saat ve Tarih] Gunluk bilgisinin saatini ve tarihini gosterir . Ornek: 06/01/23 13:59:59 [Kimlik Bilgisi] Tanima kabul edildii zaman kullanici kimlik bilginsi gosterir. [Sonuc] Tanima sonucunu gosterir.. [Ust>>] dumesi sayfanin baina doner. Not: En fazla 1 000 Eriim gunluu b i l g i s i [ekrana] girilebilir.
[Dosyaya Ciki] dumesi
Bu dumeye tiklandii zaman eriim gunluu CSV dosyasi olarak cikar. (Sayfa 47'e bakiniz.)
[Hepsini Sil] dumesi
Butun Eriim gunluu bilgisini silmek icin bu dumeye tiklatin.
[Dizin]
Goruntulenecek gunluk [No.] sunu girin. [yenile] dumesine basildii zaman , girilen sayi ile yada sonrasi ile gunluk bilgisi goruntulenir.
[Goruntule]
Bir sayfada goruntulenece k Eriim gunluu bilgisinin toplam sayisini girin. [yenile] dumesine basildii zaman girilen toplam gunluk bilgisi goruntulenir.
[Yenile] dumesi Bu dumeye tiklandii zaman [dizine] yada [ekrana] girilen deer uygulanir. [<>] dumesi Sonraki sayfayi gosterir. [No.]
Gunluk bilgisinin sayisini gosteren seri numarasi .
45
Sistem Gunluunu kontrol etme [Sistem gunluu]
"Gunluk" sayfasinda [Sistem gunluu] sekmesine tiklayin. (sayfa 37 ve 38'e bakin.) bu sayfada Sistem gunluunu kontrol etmek mumkundur . Not: En yeni gunluk ilk sayfanin bainda gosterilir.
www..com
[kimlik bilgisi] Gunluk bilgisini kullanmak icin, iletimi gercekletiren kullanicinin kimlik bilgisi gosterilir. Web tarayicisi kontrolu ile Kullanici iletimi: yoneticinin Kullanici bilgisi (4-haneli) sayisal tu k o n t r o l u i l e k u l l a n i c i i l e t i m i :Kullanici kimlik bilgisi (2- haneli) alarm gunluk bilgisi icin kimlik bilgisi gosterilmez. [Kod] Sistem gunluu bilgisinin kodunu gosterir . Sayfa 76'ya bakin.
[Dosyaya Ciki] dumesi
Bu dumeye tiklandii zaman sistem gun luu CSV dosyasi olarak cikar. (Sayfa 47'e bakiniz.)
[Hepsini sil] dumesi
[ayrintili] Sistem gunluu bilgisi hakkinda ayrintila ri gosterir. Sayfa 76'ya bakin. [ust>>] dumesi sayfa baina doner. Not: en fazla 1 000 Sistem gunluu b i l g i s i [ekrana] girilebilir.
Butun sistem gunluu bilgisini silmek icin bu dumeye tiklatin.
[Dizin]
Goruntulenecek gunluk [No.] sunu girin. [yenile] dumesine basildii zaman, girilen sayi ile yada son rasi ile gunluk bilgisi goruntulenir.
[Goruntule]
Bir sayfada goruntulenecek sistem gunluu bilgisinin toplam sayisini girin. [yenile] dumesine basildii zaman girilen toplam gunluk bilgisi goruntulenir.
[Yenile] dumesi
Bu dumeye tiklandii zaman [dizine] yada [ekrana] girilen deer uygulanir.
[<>] sonraki sayfayi gosterir . [No.]
Gunluk bilgisinin sayisini gosteren seri numarasi .
[Saat ve tarih] Gunluk bilgisinin saatini ve tarihi ni gosterir. ornek: 2006.01.23 13:59:59
46
Gunluk bilgisini bir CSV dosyasina cikarma
"Gunluk" sayfasinda [Eriim gunluu] yada [Sistem gunluu] sekmesine tiklayin. (sayfa 37 ve 38'e bakin.) Aaida Eriim gunluu yada Sistem gunluu bilgisinin bir CSV dosyasina nasil alinacai gosterilir . Notlar: * [Saat ve Tarih], [Kullanici kimlik bilgisi], ve [sonuc] bir Eriim gunluu CSV dosyasina cikitir. * Sistem gunluu CSV dosyasina bilgi cikiinin ayrintilari kodlara bali olarak farklilik gosterir. Kod [0-00]- [1-21] (iletim gunluu): iletim saati, kod (C), iletim ayrintilari Kod [A-01] -[A-20] (Alarm gunluu): meydana gelem saati,kod (A), alarm ayrintilari * Aaida [Eriim gunluu] sekmesi gosterilir.
Aama 3
www..com
[kaydet] dumesine tiklayin. Gunluk bilgisi CSV formatinda kaydedilir ve aaidaki mesaj gorulur.
Aama 1 [Dosyaya Ciki] dumesine tiklayin. "farkli kaydet " ekrani gorulur. Aama 4 [OK] dumesine tiklayin. Bir CSV dosyasina ciki tamamlanmitir .
Aama 2 Dosyayi belirtilen ve CSV dosyasi ismi girin. Notlar: * \ /:;*?"<> son isimlerinde kullanilamaz . * dosya adi belirtilmedii zaman dosya adi "eriim Gunluu saat ve tarih.csv" olur Ornek: D o s y a 2006 O c a k 23, 13:59:59'de kaydedildii zaman dosya adi "eriim gunluu_ 20060123135959.csv". olur
47
Yedekleme yada dosyalari yeniden yukleme
Dosyalar "yedekleme/yeniden yukleme" sayfasinda yedeklen ebilir yada yeniden yuklenebilir. "Yedekleme/Yeniden yukleme " sayfasinin 2 sekmesi vardir [Kullanici] sekmesi ve [okuyucu ayari] sekmesi.
Kullanici bilgisini yedekleme yada yeniden yukleme [Kullanici]
"Yedekleme/yeniden yukleme " sayfasinda [Kullanici] sekmesine tiklayin. (sayfa 37 ve 38'e bakiniz.) aaida kullanici bilgisinin nasil yedeklenecei veya yeniden yuklenecei aciklanir.
Kullanici bilgisini yeniden yukleme
Kullanici bilgisini yedekleme
www..com
Aama1 [Tara] Dumesine tiklayin. "Dosya sec " ekrani gorulur.
Aama1 [Uygula] Dumesine basin. Aaidaki mesaj goruntulenecektir.
Aama2 ris tanimayi gercekletirmek icin [OK] dumesine tiklayin. tanima k a b u l e d i l d i i z a m a n "farkli kaydet " e k r a n i gorulecektir.
Aama2 Yeniden yuklenecek dosyayi secin ve [ac] dumesine tiklayin. Dosya adi: ****.bin
Aama3 [Uygula] dumesine tiklayin. iris okuyucu tanima moduna gecer.
Aama4 iris tanimayi gercekletirin. (Sayfa 71'e bakin.) tanima kabul edildii zaman, iyiletirme balayacaktir . Not: Eer sayisal tu kontrolu kullanilirsa , dosya adini "userInfo.bin" olarak belirtin.. Aama3 Klasoru belirtin ve dosya adini girin . Daha sonra [kaydet] dumesine basin.
48
Okuyucu Ayarlarini Yedekleme yada Yeniden Yukleme [Okuyucu ayari]
"Yedekleme/ yeniden yukleme" sayfasinda [Okuyucu ayari] sekmesine tiklayin. (sayfa 37 ve 38'e bakin.) aaida kullanici bilgisinin nasil yedeklenecei yada yeniden yuklenecei gosterilir.
okuyucu ayarlarini yeniden yukleme
okuyucu ayarlarini yedekleme
www..com
Aama1 [Tara] dumesine tiklayin. "dosya sec " ekrani gorulur.
Aama1 [Uygula] dumesine tiklayin. aaidaki mesaj gorulecektir .
Aama2 [OK] dumesine basin. "farkli kaydet " ekrani gorulur.
Aama2 Yeniden yuklenecek dosyayi secin ve [ac] dumesine tiklayin. Dosya adi: ****.bin
Aama3 [Uygula] dumesine tiklayin. duzeltme balatilir. Aama3 Aama4 Not: Eer sayisal tu kontrolu kullaniliyorsa , dosya adini "SystemInfo.bin" olarak belirtin. Klasoru belirtin ve dosya adi girin. Daha sonra [kaydet]dumesine basin. Yedekleme balatilir.
49
Saat ve tarih ile ilgili ayarlarin yapilandirilmasi [saat & tarih]
Bu sayfada saat ve tarih ile ilgili ayarlari yapilandirin. Sayfa nin nasil gosterilecei hakkinda bilgi icin sayfa 37 ve 38'e bakiniz.
[Manuel ayar] dumesi Saat ve tarih ekrani alaninda saati ve tarihi ayarlayin ve u dumeye basin. Saat ve tarih iris okuyucusunda kaydedilecektir. Notlar: * Bu dumeye tiklayarak "Saniyeyi" ayarlamak mumkun deildir. * Saat ve tarih ekranindan deerleri secmenin yerine saati ve tarihi direk olarak girmek mumkundur.
www..com
[Kamera saati ekrani] dumesi Bu dumeye tiklayarak iris verisi icin yapilandirilan saati ve tarihi elde edin. Elde edilen saat ve tarih "YY/AA/GG" olarak saat ve tarih ekrani alaninda gosterilir (aai acilan menu). Ornek: 06.01.31 23:59 2006 Ocak 31, 23:59
[Saati & Tarihi PC ile e zamanli hale getirme] dumesi Bu dumeye basarak PC'den saati ve tar ihi orenin. Alinan saat ve tarih "YY/AA/GG" olarak saat ve tarih ekrani alaninda gosterilir (aai acilan menu). Not: Bu dumeye tiklayarak "Saniyeyi" ayarlamak mumkundur.
ris Okuyucu Yazilimi Versiyonunu Kontrol Etme [Versiyon]
ris okuyucusu yaziliminin versiyonunu ve sayfadaki ses dosyasini kontrol edin. Sayfanin nasil goruntulenecei hakkinda sayfa 37 ve 38'e bakin.
[Okuyucu yazilimi versiyonu ] ris okuyucu yazilim versiyonu gosterilir. [Ses dosyasi versiyonu ] Ses dosyasi versiyonu gosterilir.
50
Dosyalari yukleme [Yukle]
Bu sayfada okuyucu yazilimini ve ses dosyasini yuklemek mumkundur. "yazilimi yukle " sayfasinda 2 sekme vardir [yazilim] sekmesi ve [ses dosyasi] sekmesi.
Yazilimi yukleme
"Yukle sayfasinda" [yazilim] s ek m e s ine tik la y in . (sayfa 37 ve 38'e bakin.) bu sayfada yazilim yuklemesini yapin .
Ses dosyasini yukleme
"Yukle" sayfasinda [ses dosyasi] sekmesine tiklayin (sayfa 37 ve 38'e bakin.) bu sayfada ses dosyasi yuklemesini yapin.
www..com
Aama 1 [Tara] dumesine basin. "Dosya sec "ekrani gorulecektir
Aama 1 [Tara] dumesine basin. "Dosya sec "ekrani gorulecektir.
Aama 2 Dosya yuklemeyi secin. ET200_****.bin dosya yuklemeyi secin.
Aama 2 Dosya yuklemeyi secin. ET200_SES_****.bin dosya yuklemeyi secin
AAMA3 [Ac] dumesine basin Secilen dosya [yazilim yukle] olarak gosterilir.
AAMA3 [Ac] dumesine basin Secilen dosya [yazilim yukle] olarak gosterilir.
AAMA4 [uygula] dumesine basin. Yukleme balar.
AAMA4 [uygula] dumesine basin. Yukleme balar.
51
A ile ilgili olan ayarlari yapilandirma [A]
"Okuyucu ayari" sayfasinda [a] sekmesine tiklayin. (sayfa 37 ve 38'e bakin.) Bu sayfada a ile ilgili olan ayarlari yapilandirin.
www..com
[Okuyucu Kimlik Bilgisi] ris okuyucu kimlik bilgisini girin. Varsayilan: 1 [IP Adresi]
ris okuyucusunun IP adresini "nnn.nnn.nnn.nnn olarak girin". "nnn" icin mevcut deer: 0'dan 255'e
Varsayilan: 192.168.0.3 [Alt A Maskesi]
ris okuyucusunun alt net maskesini "nnn.nnn.nnn.nnn" olarak girin.
"nnn" icin mevcut deer: 0 to 255 Varsayilan: 255.255.255.0 [*A IP Adresi] iris okuyucunun a IP adresini "nnn.nnn.nnn.nnn" olarak girin. "nnn" icin mevcut deer: 0 to 255 Varsayilan: ayar yok
52
Sayisal tutan iletimler
Aaida iris okuyucuyu sayisal tu kullanilarak nasil calitirilacai anlatilir. Notlar: * Sayisal tu kontrolu sadece operator oncelii ile kullanicilar tarafindan kullanilabilir. * Ayar parcalari hakkinda ayrintilar icin Sayfa 32'e bakiniz. * yonetici moduna deitirin. Bu kontrol tanima modunda kacinilmazdir . * [BS] tuuna basildii zaman, [ENTER] dumesine en son basilmasindan beri devam eden iletimler iptal edilebilir. * [ ] ile sayilar ve karakterler sayisal tuun dumeleridir.
Tanima Modundan Yonetici Moduna gecme
Aaida tanima modundan yonetici moduna nasil gecilecei anlatilmaktadir. Not: Eer 30 saniye yada daha fazla sureden beri hicbir ilem yapilmiyorsa ses rehberlii "Kayit baarisiz olmutur" diyecektir ve iris okuyucu iletimden onceki durumuna donecektir. Bu durumda ilemi tekrar deneyin.
www..com
No.
Prosedur
[+] [0] [0] [enter]a basin.
1
kisa elektronik ses "PiPi" duyulur.
reject
accept
Ses rehberini yada mesafe gostergesini takip ederek iris tanimasini gercekletirin. (Sayfa 71'e bakiniz.)
reject accept
* Kayitli bir kullanici olarak tanindiiniz zaman, "KABUL EDLD" bir saniye yanacaktir * Ses rehberlii, "bu yonetici modudur." diyecektir * Tanima gecersiz olduu zaman , "REDDETME" bir saniye yanacaktir. * SES rehberlii, "Bu modun kullanilmasi yasaktir ." Diyecektir.
reject
accept
Yonetici Modundan Tanima Moduna gecme
Not: Eer 30 saniye yada daha fazla sureden beri hicbir ilem yapilmiyorsa ses rehberli i "Kayit baarisiz olmutur" diyecektir ve iris okuyucu iletimden onceki durumuna donecektir. Bu durumda ilemi tekrar deneyin.
No.
Prosedur
[-] [0] [0] [Enter] a Basin .
1
Ses rehberi soyleyecektir.
reject
accept
53
Kullanici verisini kaydetme
aaida bir kullanicinin iris verisinin nasil kaydedilecei gosterilmektedir.
No.
Prosedur
1
[+] [0] [1] [enter]a Basin.
Kisa elektronik ses "PiPi" duyulacaktir.
reject accept
ris verisini kaydetmek icin kullanicinin kimlik bilgisini (2-haneli) girin.
Ornek: Kimlik bilgisi 01 olduu zaman, [0] [1] [enter]a basin. Kisa elektronik ses "PiPi" duyulur. Not: Ses rehberi, "kayit baarisizdir."dedii zaman iris okuyucu iletimden onceki durumuna www..com
reject accept
2
doner .
reject accept
3
Ses rehberini veya mesafe gostergesini takip ederek iris tanimayi gercekletirin. (Sayfa 71'e bakiniz.) Yakaladiktan sonra, ses rehberi: * " Goruntu yakalama tamamlandi" * "Sadece sa goz goruntusu yakalandi ." * " Sadece sol goz goruntusu yakalandi ." Diyecektir.
reject
accept
4
Aaidakilerden birisini girin. Tanima sonucunu doru: [0] [enter]a Basin. Ses rehberi, " ris verisini doruluyor." diyecektir. Sol gozu yakala: [1] [enter] basin. Sa gozu yakala: [2] [enter] Basin. ki gozu de yakala: [1] [enter]basin. Not: Her iki gozu de yakalarken Aama 3'u tekrar deneyin.
reject
accept
Tanima sonucunu dorulama.
Ses rehberi, "kayit tamamlanmitir." Diyecektir. Notlar:
reject accept
5
* Ses rehberi, "kayit baarisizdir." yada "iris verisi zaten mevcut.",
dedii zaman Aama 4'u tekrarlayin ve tanima sonucunu tekrar dorulayin .
reject accept
* Tanima sonucunu dorulamadii zaman [.] [enter]a basin.
54
PIN'i kaydetme
Aaida veri tabaninda kayitli olan bir kullanicinin PIN'inin nasil kaydedilecei gosterilir.
No.
Prosedur
[+] [0] [1] [enter]a Basin.
1
: Kisa elektronik ses "PiPi" duyulur.
PIN'i kaydetmek icin bir kullanicinin kimlik bi lgisini (2-haneli) girin.
reject
accept
reject
accept
ornek: Kimlik bilgisi 01 olduu zaman, [0] [1] [enter]a basin. Kisa elektronik ses "PiPi" duyulur. www..com Not: Ses rehberi, "kayit baarisizdir."dedii zaman iris okuyucu iletimden onceki durumuna
2
doner..
reject accept
PIN (4-haneli)i girin.
Ornek: PIN 1234 olduu zaman, [1] [2] [3] [4] [enter] basin. Kisa elektronik ses "PiPi" duyulur. Not: Ses rehberi, "kayit baarisizdir."dedii zaman iris okuyucu iletimden onceki durumun a doner..
reject accept reject accept
3
Tekrar PIN (4-haneli)i girme.
Ornek: PIN 1234 olduu zaman, [1] [2] [3] [4] [enter] basin. Kisa elektronik ses "PiPi" duyulur. Notlar:
reject accept
4
* Baka bir kullanicinin PIN'ini kaydettiiniz zaman, Aama 2-4'u tekrarlayin. * Ses rehberi, "kayit baarisizdir."dedii zaman Aama 2'yi tekrarlayin.
reject
accept
lemi bitirirken, [.] [enter]a basin.
5
Eer 10 saniye yada daha fazla hicbir ilem yapilmazsa, s e s r e h b e r i , "kayit baarisizdir."diyecektir ve iris okuyucu ilemden onceki durumuna donecektir .
reject
accept
55
PN' silme
Aaida operator oncelii ile bir kullanicinin PN'inin nasil silinecei gosterilmektedir. Not: PN silindikten sonra, PN tanima kullanilamaz.
No.
Prosedur
[-] [0] [1] [enter]a basin.
1
Kisa elektronik ses "PiPi" duyulur.
reject
accept
PN'i silmek icin bir kullanicinin kimlik bilgisini (2-haneli) girin.
Ornek: Kimlik bilgisi 01 ise, [0] [1] [enter]a basin.
reject accept
www..com Kisa elektronik ses "PiPi" duyulur.
2
Notlar:
* Baka bir kullanicinin PN'ini sildiiniz zaman, Aama 2'yi tekrar edin. * Ses rehberi, "kayit baarisizdir."dedii zaman Aama 2'yi tekrar edin.
reject
accept
Kullanicilara operator onceliini verme
Aaidaki bir kullaniciya operator oncelii modunun nasil verilecei anlatilmaktadir. Onceden web tarayici kontrolu ile kullanici kaydi gereklidir. (Sayfa 42'ye bakiniz.)
No. [+] [0] [2] [enter]a basin. Kisa elektronik ses "PiPi" duyulur.
Prosedur
1
reject
accept
Operator oncelii vermek icin bir kullanicinin kimlik bilgisini (2-haneli) girin
2
Ornek: Kimlik bilgisi 01 olduu zaman, [0] [1] [enter]a basin. Ses rehberi, "kayit tamamlanmitir."diyecektir Notlar:
reject
accept
* Dier kullanicilara operator oncelii modunu verdiiniz zaman bu aamayi tekrar edin. * Ses rehberi, "Kayit baarisizdir."dedii zaman iris okuyucu ilemden onceki durumuna donecektir. lemi sonlandirirken, [.] [enter]a basin.
reject
accept
3
Eer 10 saniye yada daha fazla hicbir ilem yapilmazsa , s e s r e h b e r i , "kayit baarisizdir."diyecektir ve iris okuyucu ilemden onceki durumuna donecektir.
reject
accept
56
Bir Kullaniciyi silme
Aaida bir kullanicinin nasil silinecei gosterilir .
No.
Prosedur
[-] [0] [1] [enter]a basin.
1
kisa elektronik ses "PiPi" duyulur.
reject
accept
Silinecek kullanicinin kimlik bilgisini (2-haneli) girin.
Ornek: kimlik bilgisi 01 olduu zaman, [0] [1] [enter]a basin. Kisa elektronik ses "PiPi" duyulur. www..com Notlar:
reject accept
2
+
* dier bir kullaniciyi sildiiniz zaman , Aama 2'yi tekrar edin. * ses rehberi, "kayit baarisiz." Dedii zaman Aama 2'yi tekrar edin.
reject
accept
Gunluk Bilgisini bir CSV dosyasina cikarma
Aaida eriim gunluunu yada sistem gunluu bilgisinin bir CSV dosyasina nasil cikarilacai anlatilmaktadir .
Notlar:
* Gunluk bilgisi CSV formatinda kaydedilir. Eriim gunluu bilgisinin dosya adi "Eriim gunluu_saat ve tarih.csv" olur ve sistem gunluu bilgisinin dosya adi "Sistemgunluu_saat ve tarih.csv" olur. * Dosya adinin "saat ve tarihi " gunluun kaydedildii tarih ve saattir. * Gunluk bilgisi hakkinda ayrintili bilgi icin Sayfa 76'ya bakiniz.
No.
Prosedur
[+] [0] [6] [enter]a basin.
1 2
Kisa elektronik ses "PiPi" duyulur.
reject
accept
Gunluk bilgisini bir CSV dosyasina cikarirken iris okuyucusuna di bellek cihazi ve USB balantisi balayin.
reject accept
Aaidakilerden birisini girin.
Eriim gunluu bilgisini bir CSV dosyasina cikarin: [0] [enter]a Basin. Tum Eriim gunluu bilgisini silin: [1] [enter] a Basin. Sistem gunluu bilgisini bir CSV dosyasina cikarma: [2] [enter] a Basin. Tum Sistem gunluu bilgisini silme: [3] [enter] a Basin. Not: S e s r e h b e r i , "kayit baarisizdir."dedii zaman Aama 2'yi tekrarlayin. (eer di bellek cihazinin yeteri kadar kapasitesi yoksa yada bellek cihazi hasar gormuse dosya cikmaz ve ses rehberi "kayit baarisizdir. der")
reject accept
reject
accept
3
57
Kullanici bilgisini yedekleme yada yeniden yukleme
Aaida kullanici bilgisinin nasil yedeklenecei yada yeniden yuklenecei anlatilir. Notlar:
* Kullanici bilgisini geri yuklemeden once dosyayi di bellek cihazina "UserInfo.bin" olarak kaydedin. Eer bu dosya mevcut deilse, kullanici bilgisini geri yukleme mumkun deildir. * Yedekleme yapildii zaman kaydedilen dosyanin adi "UserInfo.bin" olur.
No.
Prosedur
[+] [1] [2] [enter]a Basin.
1
www..com
Kisa elektronik ses "PiPi" duyulur.
reject
accept
ris okuyucusuna Di bellek cihazi ve USB gobek ile sayisal tu balayin.
2
Not: Kullanici bilgisini geri yuklemeden once , di bellek cihazinda "userInfo.bin" olarak kaydedin. Aaidakilerden birisini girin .
Kullanici bilgisini yeniden yukleme : [0] [enter]a Basin. kullanici bilgisini yedekleme : [1] [enter]a Basin. Not: S e s r e h b e r i , "kayit baarisizdir."dedii zaman Aama 2'yi tekrar edin. (eer di bellek cihazinin yeteri kadar kapasitesi yoksa yada bellek cihazi hasar gormuse dosya cikmayacak ve ses rehberi "Kayit baarisizdir." diyecektir)
reject accept
3
reject
accept
okuyucu ayarini yedekleme yada geri yukleme [Okuyucu ayari]
Aaida okuyucu ayarinin nasil yedeklenecei yada geri yuklenecei anlatilmaktadir. Notlar: * Okuyucu ayarini geri yuklemeden once dosyayi di bellek cihazina "SystemInfo.bin" olarak kaydedin . Eer bu dosya mevcut deilse, okuyucu ayarinin geri yukleme mumkun deildir. * Yedekleme yapilirken kaydedilen dosyanin adi "SystemInfo.bindir".
No.
Prosedur
[+] [0] [7] [enter]a basin.
1 2
Kisa elektronik ses "PiPi" duyulur.
reject
accept
ris okuyucusuna Di bellek cihaz i ve USB gobek ile sayisal tu balayin. Not: Okuyucu ayarini geri yuklemeden once di bellek cihazina "SystemInfo.bin" olarak kaydedin.
58
No.
Prosedur
Aaidakilerden birisini girin .
Okuyucu ayarini geri yukleme : [0] [enter]a Basin. okuyucu ayarini yedekleme: [1] [enter]a Basin. Not: Ses rehberi "kayit baarisizdir ."dedii zaman Aama 2'yi tekrar edin. (eer di bellek cihazinin yeteri kadar kapasitesi yoksa yada bellek cihazi hasar gormuse dosya cikmaz ve ses rehb eri, "kayit baarisizdir."der)
reject accept
3
reject
accept
Saati ve tarihi ayarlama
www..com
Aaida tarihin ve saatin nasil ayarlanacai gosterilir .
No.
Prosedur
1
[+] [0] [5] [enter]a basin.
Kisa elektronik ses "PiPi" duyulur.
reject accept
Saati ve tarihi girin.
reject accept
2
Ornek: Ayar 2006 Ocak 1, 23:59, ise [2] [0] [0] [6] [0] [1] [0] [1] [2] [3] [5] [9] [enter] basin. Ses rehberi, "kayit tamamlamitir" der. Not: Ses rehberi, "kayit baarisizdir.",dedii zaman Aama 2'yi tekrar edin.
reject accept
Rehber dili secme
Aaida ses rehberi dilini nasil secilecei gosterilir .
No.
Prosedur
[+] [0] [3] [enter]a basin.
1
Kisa Elektronik ses "PiPi" duyulur.
reject
accept
Aaidakilerden birisini girin.
ngilizce: [0] [1] [enter]a Basin. Japonca: [0] [2] [enter] a Basin. almanca: [0] [3] [enter] a Basin.
reject accept
2
reject
accept
59
No. Fransizca: [0] [4] [enter] a Basin. talyanca: [0] [5] [enter] a Basin. spanyolca: [0] [6] [enter] a Basin. Rusca: [0] [7] [enter] a Basin. Cince: [0] [8] [enter] a Basin. Korece: [0] [9] [enter] a Basin. Arapca: www..com [1] [0] [enter] a Basin. Portekizce: [1] [1] [enter] a Basin. Turkce: [1] [2] [enter] a Basin. Flemenkce: [1] [3] [enter] a Basin. svecce: [1] [4] [enter] a Basin.
Prosedur
2
Ses rehberi, secilen dilede "kayit tamamlanmitir." Diyecektir.
Not: Ses rehberi "kayit baarisizdir."dedii zaman Aama 2'yi tekrar edin..
Tanima Metodunu secme
Aaida tanima metodunu nasil sececeiniz gosterilir.
No.
Prosedur
[+] [0] [8] [enter]a basin.
1
kiSa elektronik ses "PiPi" duyulur.
reject
accept
Tanima metodunu secin.
* Sadece iris tanimayi yaparken, [0] [enter]a basin. * ris tanima ve PN tanimayi yaparken [1] [enter]a basin. * Ses rehberi, "kayit tamamlanmitir." diyecektir Not: Ses rehberi, "kayit baarisizdir."dedii zaman iris okuyucu ilemden onceki durumuna donecektir
reject accept reject accept
2
60
Ayar (a modu)
Bu bolum a modunun ayarlarini tanimlar . Yonetim yazilimi ayar icin kullanilir . A modu iletimi hakkinda ayrintilar icin BM-ES200 kullanma talimatina (yonetim yazilimi BM-ES200 icin tedarik edilmitir)bakiniz.
Balanti ve ayar akii
Balanti ve ayar iris okuyucu a modunda kullanilmadan once yapilir .
No.
www..com
Prosedur
On kapai iris okuyucusundan cikarin . (Sayfa 28'e bakin.)
ris okuyucusuna guc tedarik edilmediinden emin olun.
1 2
Kurma ayarini yapin. * letim modunu a moduna ayarlayin. * Deitirme algilama modunu devre dii birakin. On kapai iris okuyucusuna takin .
ON
1
2
3
4
5
6
7
iletimlere gore ayarlayin.
3 4 5
ris okuyucusuna guc verin .
PC'deki web tarayicisini kullanarak aaidaki ayarlari yapiniz
* Yoneticileri kaydedin. (Sayfa 62'ye bakin.)
* ris okuyucusunu ayarlayin. (Sayfa 63'e bakin.)
61
Yoneticileri Kaydetme
Aaida a moduna yoneticilerin nasil kaydedilecekleri anlatilmaktadir. A moduna en az bir yoneticinin kaydedilmesi gerekmektedir. Fabrika varsayilan ayarlarda yonetici yoktur. lk ayar sirasinda mutlaka bir yonetici kaydedin. En fazla uc yonetici kaydedilebilir. okuyucu kimlik bilgisi: 1 IP Adresi: 192.168.0.3 Sunucu IP Adresi: 192.168.0.2 Alt a maskesi: 255.255.255.0 A IP Adresi: ayar yok Yoneticileri nasil kaydedilecei ile ilgili olarak Sayfa 43'e bakiniz. Notlar: * A modunda operator oncelii ile kullanicilarin kaydedilmesine gerek yoktur. * Fabrika varsayilani ayarlardan okuyucu kimlik bilgisini deitirmek icin Sayfa 63'e bakiniz.
www..com
PC'deki web tarayicisindan ayarlama
A moduna iris okuyucu ayari web tarayicisindan yapilabilir. Notlar:
* Web tarayici kontrolu sadece yoneticiler tarafindan kullanilir. * Dier ayarlar yonetim yazilimini kullanarak yapilir (BM-ES200 iletim talimatlarina bakiniz .)
Ayar Menusunu Gosterme
letimler baimsiz mod ile aynidir . Sayfa 37'e bakin. Oturum actiktan sonra aaidaki sayfa gorulecektir.
62
lem Penceresi Hakkinda
[Okuyucu ayari] dumesi [Yonetici] dumesi
www..com
Ana alan
[Okuyucu ayari] dumesi "Okuyucu ayari" sayfasini goruntulemek icin bu dumeye tiklatin. Okuyucu kimlik bilgisi ayarlari ve a ayarlari "Okuyucu ayari" sayfasindan yapilandirilabilir . [Yonetici] dumesi "Yonetici Listesi" sayfasini goruntulemek icin bu dumeye tiklayin. "Yonetici Listesi" sayfasina yoneticileri kaydetmek yada bilgilerini kontrol etmek mumkundur .
Ana alan Her ayarin gosterildii sayfalar. B azi ayar menuleri icin sekmeler vardir.
Sistem ile ilgili ayarlarin yapilandirmasi [Okuyucu ayari]
"Okuyucu ayari" sayfasini goruntulemek icin [Okuyucu ayari] dumesine tiklayin. Okuyucu kimlik bilgisi ayarlarini ve a ayarlarini bu sayfada yapilandirabilirsiniz. [Okuyucu Kimlik BLGS ] [IP Adresi] Sayfa 52'ye bakiniz. [Sunucu IP Adresi] ris sunucusunun IP adresini "nnn.nnn.nnn.nnn" olarak girin. "nnn" icin mevcut deer: 0 to 255 Varsayilan: 192.168.0.2 [Alt a maskesi] [*a IP Adresi] Sayfa 52'ye bakin.
63
Yonetici Listesi kontrol etme [Yonetici]
"Yonetici listesi" sayfasini goruntulemek icin [Yonetici] dumesine tiklayin. bu sayfada yonetici bilgilerini kontrol etmek mumkundur . [yeni] dumesi [No.] [Kullanici kimlik bilgisi] [ris verisi] [Silme] dumesi [Ayrintilar] dumesi Sayfa 43'e bakin.
www..com
Yoneticileri kaydetme [Yonetici Listesi]
"yonetici listesi" sayfasini goruntulemek icin [Yonetici listesi]sekme dumesine tiklayin. En fazla uc yonetici kaydedilebilir . Aama 2 Pencerenin saindaki cercevede gosterilen her parcanin ayarlamasini yapin.
Notlar:
* ayar noktalari hakkinda ayrintilar icin Sayfa 42'ye bakin. * a moduna web tarayici kontrol u ile iris kayci mumkundur.
Aama 3 [kaydet] dumesine tiklayin. yonetici verisi kaydedilir. Not: Kaydi iptal etmek icin [iptal et] dumesine tiklayin. Aama 1 [Yeni] dumesine tiklayin. "Yonetici" ekrani gorulecektir..
64
Doru kayit ve tanima icin talimatlar
Siz (kullanici) doru kaydetme ve tanima icin bu sayfada belirtilen talimatlara uymalisiniz * risleri goz kapaklari ve kirpikler ile saklamamak icin gozlerinizi acabildiiniz kadar geni acin.
www..com
Tercih edilmez tercih edilir
* Gozluk/gune gozluu kullani cilari icin (kaydetme icin )
ris verisi kaydedilirken gozluklerinizi cikarin .
* Gozluk/gune gozluu takan kullanicilar icin (tanima icin)
Bu iris okuyucusu ile gozluk takarken d e iris tanimasini gercekletirebilirsiniz . Fakat aaidaki durumlarda gozluklerinizi cikarmali yada aynada goz konumunu ayarlamak icin on panele yaklamalisiniz.
* Mercek rengi koyuyken gune gozluklerini cikarin. * Mercekte lekeler olduu zaman bu gecersiz iris yakalamasina neden olabilir. bu durumda mercekleri bez ile silin. * Merceklere iik yansidii zaman, bu gecersiz iris goruntusu yakalamaya neden olabilir. Bu durumda yansimayi engellemek icin yuzunuzu hareket ettiri n yada iris okuyucusunun on panelini yukari yada aai doru hareket ettirin. Eer kendiniz hala taniyamiyorsaniz, gozluklerinizi/gune gozluklerinizi cikarin.
Tercih edilmez
* Eer lens takiyorsaniz: Bu iris okuyucusu ile lens takarken de iris kaydini/tanimasini gercekletirebilirsiniz. Fakat eer lens gozun kornea yuzeyinden kayarsa, temas kenari iris goruntusunu saklayabilir. Bu gecersiz tanimaya neden olabilir. Bu durumda goz kirparak lensleri kornea yuzeyine geri taiyin.
* Yavaca hareket ederek mesafe gostergesini ve ses rehberliini takip edin. Eer cok hizli hareket ederseniz iri s goruntusu doru ekilde yakalanamaz. Bu da gecersiz tanimaya neden olabilir. Mesafe gostergesini ve ses rehberini izlerken olabildiince yava hareket edin.
65
letim prosedurleri (Kullanicilar icin talimatlar )
Gozlerinizi aynaya nasil yerletire ceksiniz
Bu iris okuyucu tek seferde her iki gozun de iris goruntusunu yakalar. Eer gozler yakalama alani icine yerletirilmediyse kayit/tanima gecersiz olacaktir. Kaydetme /tanimadan once siz (kullanici) a a i da k i g i bi i ri s ok u y uc us un u n o n u nd e du r m a l i v e g o z k o nu m u n u z u a y a rl am al i s i n i z . Otururken kayit/tanimayi gercekletirseniz bile goz konumunuzu ayni ekilde ayarlamaniz gerekir. Not: Eer goz konumunuz ust sinirdan daha yuksekse eilin. Eer goz konumunuz ust limitten daha alcaksa bir destek ustune cikin.
No.
www..com
Prosedur ris okuyucusunu on taraftan gorebileceiniz yerde ayakta durun. Kollarinizi eme salari ile makul ekilde bukuk tutacainiz ekilde ayakta durun. Eer tanima alani icindeyseniz, aynanin ortasinda mesafe gostergesi yanacaktir.
Ayna
1
Notlar: * Tanima alani iris okuyucusundan yaklaik. 30 cm40 cm {0.98 ft. - 1.32 ft.} uzakliktadir. * Tanima alani kullaniciya bali olarak deiir. Fakat yaklaik alan kollariniz eme saplari ile makul ekilde bukuk tutacainiz ekilde ayakta durabileceiniz yerdir.
45
On panelin kenarlarindan eme saplarini tutun . Saplari tutarken kollarinizi makul ekilde bukun .
Eme saplar
2
On panel (Elle yada bezle kapamaktan kacinin.) Goz goruntusu yakalayan kameralar (Elle yada bezle silmekten kacinin.)
Dikkat: Ellerinizi ve parmaklarinizi on panel ve cihazin govdesi arasinda sikitirmamaya dikkat edin. .
3
Aynada her iki gozunuzu de gorduunuzden emin olun . Gozler aynaya yerletirilmedii zaman goz lerinizi aynada gorebileceiniz yere hareket edin yada eme saplarini kullanarak on panelin acisini ayarlayin.
66
No. Gozlerinizi genice acin ve on taraftan bakin. risleri goz kapaklari ve kirpikler ile saklamamak icin gozlerinizi acabildiiniz kadar geni acin.
Prosedur
4
tercih edilmez
tercih edilir
Mesafe gostergesini yada hoparlorden gelen ses rehberini takip ederek goz konumunu ayarlayin.
www..com Mesafe gostergesi be lambadan oluur. Bir kullanici
reject
accept
5
yakalama icin en iyi konuma geldii zaman be lambanin ris okuyucu ve sizin hepsi de yanar. Yanan lambalarin sayisi iris okuyucusu ve aranizdaki mesafe sizin aranizdaki mesafe cok kisa olduu zaman azalir ve Cok yakin tum lambalar soner. Uygun
Yanan lamba Ses rehberlii sayisi 0 5 4 3 2 "biraz daha geri gidin." - "biraz daha yaklain."
uzak Cok uzak
1 0
Eer goz konumlandirmasinda zorluk yaarsaniz
"Gozlerinizi aynaya nasil yerletireceksiniz" talimatini denerken (sayfa 66) bazen gozlerinize odaklanmada zorluk yaayabilirsiniz. Bu durumda tek gozu kapayin ve acik gozunuzu goz goruntusu yakalayan kameraya yerletirin. Not: Tek goz ayarini gercekletirseniz bile her iki gozu de kaydetmek icin sa ve sol gozu ayri olarak yakalayin.
Sol goz goruntusu
reject accept
goz goruntusu yakalayan kamera (sol)
sa goz goruntusu
reject
accept
goz goruntusu yakalayan kamera (sa)
Eer goz yamasi, v.b takiyorsani z
Goz yamasi, v.b durumunda her iki gozu de yakalatamiyorsaniz tek goz yakalamasi kullanarak kaydetme/tanima mevcuttur. Bu durumda ses rehberi yada rehber gostergesi acik gozunuzu goz goruntusu yakalama kamerasina goturmeniz konusunda yol gosterecektir. ("Goz yerletirmede zorluk yaarsaniz" bolumundeki ekillere bakiniz). Gozunuzu rehberlie gore goz goruntusu yakalama kamerasina yerletirin.
67
Kaydetme/ tanima hatasi olmasi durumunda
* Yakama proseduru sirasinda gozlerinizi kapattiniz yada gozlerini zi yeteri kadar geni acmadiniz. * Mercek rengi yakalanmak icin cok koyu olan gune gozluu takiyordunuz * Camda lekeler vardir. * Yakalama sirasinda aynaya bakmiyordunuz. * Konumunuz yakalanmak icin ya cok yakindi yada cok uzak .
ris okuyucusunun yaklaik. 50 cm {1.64 ft.} icine geldiiniz zaman rehberlik balayacaktir. Gozler ve ayna arasindaki tanima alani yaklaik 30 cm -40 cm'dir {0.98 ft. to 1.32 ft.}.
Kaydetmeyi nasil gercekletireceksiniz (a modu)
Aaidakiler sizin (kullanicinin ) iris verisi iris sunucusuna kaydedilirken iris okuyucusunu nasil kontrol edeceinizi anlatir. Notlar: www..com * Kaydetmeyi gercekletirirken sistem yoneticilerinin yada operatorlerin talimatlarini izleyin. * Bazi durumlarda iris verinizi kaydetme sirasind a yakalamayi tekrar etmeniz gerekebilir. Tutma sonucunu dorulayana kadar bekleyin. * Sistem yoneticileri tarafindan yapilan ayarlara bali olarak ses rehberlii cikmayabilir. * ris okuyucusu veriyi iris sunucusuna aktarir. Daha sonra veri iris sunu cusunda kaydedilir. Eer uygun goruntu yoksa iris sunucusu kullanicinin tutma prosedurunu yeniden yapmasinin gerekli olduunu soyleyen mesaji sistem yoneticilerine yada operatorlere gosterir. Sistem yoneticileri yada operatorler kayit icin gerekli olan iris sunucusundaki veriyi yapilandirmali ve kaydetmeyi gercekletirmek icin kullaniciya yol gostermelidir. Kullanicilar (siz) sistem yonetici yada operatorlerin belirttii ekilde iris okuyucusunu kontrol etmelisiniz.
No.
Prosedur
ris okuyucusunun onunde ayakta durun(oturun )
1 2
Sistem yoneticilerinin yada operatorlerin talimatlarini izleyin .
reject
accept
Eer gozluk/ gune gozluu takiyorsaniz cikarin .
iris goruntusu yakalamayi balatmak icin sistem yoneticilerinin yada operatorlerin talimatlarina uyun.
3
reject
accept
* Ses rehberi, "aynaya bakiniz. Gozlerinizi daha geni aciniz" diyecektir * Mesafe gostergesi yada ses rehberi balayacaktir. .
4
"Gozlerinizi aynaya nasil ye rletireceksiniz?" (sayfa 66) bo lumune bakarak gozlerinizi aynaya yerletirin
68
No.
Prosedur
Mesafe gostergesini yada ses rehberini izleyerek konumunuzu yavaca hareket ettirin.
5
* ris okuyucusu ve sizin aranizdaki mesafe cok fazla olduu zaman ses rehberi "biraz daha yaklain" diyecektir. * ris okuyucu ve sizin aranizdaki mesafe cok kisa olduu zaman ses rehberi "biraz geriye gidin" diyecektir
reject
accept
reject
accept
www..com ris goruntusu yakalama sirasinda gozlerinizi acik tutun. Bu yaklaik 30 saniye
6
Gozleriniz yakalama alani icinde yer aldii zaman be lambanin hepsi de yanacaktir ve gozleriniz yakalanacaktir .
(maks) surer.
reject
accept
Yakalama bitmitir.
reject
accept
7
Yakaladiktan sonra kisa bir elektronik ses "PiPi" duyulur.. ris sunucusu kullanicinin iris goruntus unun tekrar alinmasi gerektiini iceren bir mesaji sistem yoneticilerine yada operatorlere gosterecektir.
8 9
ris goruntunuz alindiktan sonra gozlerinizi aynadan cekin .
Yakalamayi tekrar yapmaniz gerekebilecei icin yakalama sonucunu dorulayana kadar bekleyin. Tanima sonucunun alinmasi yaklaik 10 saniye surecei icin sistem yoneticilerinin yada operatorlerin talimatlarini bekleyin.
10
Sistem yoneticilerinin yada operatorlerinin talimatlarini izleyin.
Kaydetmeyi Nasil Gercekletireceksiniz (Baimsiz Mod)
Aaidakiler sizin (kullanicinin) iris verisi iris sunucusuna kaydedilirken iris okuyucusunu nasil kontrol
edeceinizi anlatir. Notlar: * Kaydetmeyi gercekletirirken sistem yoneticilerinin yada operatorlerin talimatlarini izleyin. * Gozlerinizi (iris verisi) kaydetme sirasinda dort defa tutulacaktir. Tutma sonucunu dorulayana kadar bekleyin. * Bazi durumlarda iris verinizi kaydetme sirasinda yakalamayi tekrar etmeniz gerekebilir. Tutma sonucunu dorulayana kadar bekleyin. * Sistem yoneticileri tarafindan yapilan ayarlara bali olarak ses rehberlii (ses rehberi ve/veya objektif sesi) cikmayab ilir.
69
No.
Prosedur
1 2
ris okuyucusunun onunde ayakta durun (oturun).
Sistem yoneticilerinin ve operatorlerin talimatlarina uyun
1 0
reject
Eer gozluk/gune gozluu takiyorsaniz cikarin .
ris goruntusu yakalamayi balatmak icin sistem yoneticiler inin yada operatorlerin talimatlarina uyun. * Ses rehberi, "aynaya bakiniz. Gozlerinizi daha geni aciniz" diyecektir www..com * Mesafe gostergesi yada ses rehberi balayacaktir .
3
reject
4
"Gozlerinizi aynaya nasil y erletireceksiniz?" (sayfa 66) bo lumune bakarak gozlerinizi aynaya yerletirin
Mesafe gostergesini yada ses rehberini izleyerek konumunuzu yavaca hareket ettirin. * ris okuyucusu ve sizin aranizdaki mesafe cok fazla olduu zaman ses rehberi "biraz daha yaklain" diyecektir.
reject
5
* ris okuyucu ve sizin aranizdaki mesafe cok kisa olduu zaman ses rehberi "biraz geriye gidin" diyecektir
reject
reject
6
Gozleriniz yakalama alani icinde yer aldii zaman be lambanin hepsi de yanacaktir ve gozleriniz yakalanacaktir.
ris goruntusu yakalama si rasinda gozlerinizi acik tutun.
reject
7
Yakalama tamamlanmitir . Yakaladiktan sonra ses rehberi : * "Goruntu yakalama tamamlanmitir." * "Sadece sa gozun goruntusu alinmitir .". * "Sadece sol gozun goruntusu alinmitir ." diyecektir.
8 9
ris goruntunuz alindiktan sonra gozlerinizi aynadan cekin .
dorulamayi yapin.
sistem yoneticilerinin yada operatorlerin talimatlarina uyun .
Dorulama yapildiktan sonra gozlerinizi aynadan cekin .
70
ris okuyucu Tanimasini nasil gercekletireceksiniz ?
Aaidakiler iris verisi iris sunucusuna kayitli olan bir kullanici (siz) tanimayi gercekletirecei zaman iris okuyucusunu nasil kontrol edeceinizi tanimlar Bu b elge aaidakileri aciklayacaktir. * Sadece iris okuyucusu ile Tanima ris verisi kaydindan sonra, ris verisi tanima iris okuyucusu tarafindan yapilir . * ris okuyucusu ve kart okuyucusu ile Tanima ris verisi kaydedildikten sonra, ris verisi tanima iris okuyucusu ve kart okuyucusu ile yapilir. Kart okuyucu sadece a modunda kullanilabilir. Notlar: * Sadece iris okuyucu ile tanima gercekletirmek icin iris verinizin tanima iris okuyucularina gonderilmesi, iris sunucusunda kayitli olmasi yada bir kar t ustunde yazili olmasi gerekir. Eer iris veriniz kayitli deilse kayit icin sistem yoneticilerine bavurun. * Sistem yoneticileri tarafindan yapilan ayarlara bali olarak ses rehberlii cikmayabilir.
www..com
ris okuyucusu ile tanima
No.
Prosedur
ris okuyucusunun onunde ayakta durun (oturun). Sistem yoneticilerinin yada operatorlerin talimatlarini izleyin.
reject accept
1
Yuzunuzu gozunuz iris okuyucusunun 50 cm (1.64 ft) icinde olacak ekilde hareket ettirin.
reject accept
2
* Ses rehberi, "aynaya bakin." Diyecektir. * Mesafe gostergesi yada rehber balayacaktir.
3
"Gozlerinizi aynaya nasil yerletireceksiniz?" (sayfa 66) bolumune bakarak gozlerinizi aynaya yerletirin
Mesafe gostergesini yada ses re hberini izleyerek konumunuzu yavaca hareket ettirin. * ris okuyucusu ve sizin aranizdaki mesafe cok fazla olduu zaman ses rehberi "biraz daha yaklain" diyecektir
reject
accept
4
* ris okuyucu ve sizin aranizdaki mesafe cok kisa olduu zaman se s rehberi "biraz geriye gidin" diyecektir
reject accept
Gozleriniz yakalama alani icinde yer aldii zaman be lambanin hepsi yanacak ve gozlerinizi tutulacaktir
reject
accept
5 6
ris goruntusu yakalama sirasinda gozlerinizi acik tutun .
tanima sonucu sonuc gostergesi ile bildirilecektir .
* Kayitli bir kullanici olarak tanindiiniz zaman, "KABUL" yanacaktir. * Ses rehberi, " tanima tamamlandi." diyecektir * Tanima gecersiz olduu zaman , "REDDETME" yanacaktir. * Ses rehberi, "Uzgunum tehis edilemediniz ." Diyecektir.
71
No. No.
Procedure ris goruntunuz yakalandiktan sonra gozlerinizi aynadan cekin
7
Notlar: * Eer tanima sik sik geceriz olursa "sorun giderme" bolumune bakiniz (s.. 78). * Yakalama koullarina bali olarak yakalama ve tanima arasinda yaklaik 10 saniye geceri . * Tanima sonucu kimlik bilgisi gibi kullanici bilgileriyle birlikte eriim kontrol paneline aktarilir
www..com
ris okuyucu ve Kart Okuyucu ile Tanima
No.
Prosedur
ris okuyucusunun onunde ayakta durun (oturun).
1 2
Sistem yoneticilerinin yada operatorlerin talimatlarina uyun .
reject
accept
Bir karti kart okuyucudan gecirin .
Not: Eer kart okuyucu temas etmeyen turse ise karti, kart okuyucusunun yakinina yerletirin. .
Yuzunuzu gozunuz iris okuyucusunun 50 cm (1.64 ft) icinde olacak ekilde hareket ettirin.
reject
accept
3
* Ses rehberi, "aynaya bakin." Diyecektir.
* Mesafe gostergesi yada ses rehberi balayacaktir. "Gozlerinizi aynaya nasil ye rletireceksiniz?" (sayfa 66) bo lumune bakarak gozlerinizi aynaya yerletirin
4
reject
accept
Mesafe gostergesini yada ses rehberini izleyerek konumunuzu yavaca hareket ettirin. * ris okuyucusu ve sizin aranizdaki mesafe cok fazla olduu zaman ses rehberi "biraz daha yaklain" diyecektir
reject
accept
5
* ris okuyucu ve sizin aranizdaki mesafe cok kisa olduu zaman ses rehberi "biraz geriye gidin" diyecektir
Gozleriniz yakalama alani icinde yer aldii zaman be lambanin hepsi yanacak ve gozlerinizi tutulacaktir
6
reject
accept
ris goruntusu yakalama sirasinda gozlerinizi acik tutun .
72
No.
No .
Prosedur Procedure
Tanima sonucu sonuc gostergesi ile bildirilecektir.
7
* Kayitli bir kullanici olarak tanindiiniz zaman, "KABUL" yanacaktir . * Ses rehberi, " tanima tamamlandi." Diyecektir * Tanima gecersiz olduu zaman, "REDEETME" yanacaktir . * Ses rehberi, "Uzgunum tehis edilemediniz." Diyecektir.
8
www..com
ris goruntunuz dort defa alindiktan sonra gozlerinizi aynadan cekin.
Notlar:
* Eer tanima sik sik geceriz olursa "sorun giderme" bolumune bakiniz (s.. 78). * Yakalama koullarina bali olarak yakalama ve tanima arasinda yaklaik 10 saniye geceri. * Tanima sonucu kimlik bilgisi gibi kullanici bilgileriyle birlikte eriim kontrol paneline aktarilir
PN Tanima nasil gercekletirilir
ris tanima baimsiz moda mumkun olmadii zaman istee bali sayisal tula girilen kimlik bilgisini ve PN(kiisel tanimlanama numarasi) karilatirarak tanimayi gercekletirmek mumkundur. Mevcut cihazlar ve balantilar hakkinda ayrintilar icin sayfa 32'ye bakiniz. * Kimlik bilgisi: deitirilemeyen 2-haneli sayi. * PN: deitirilebilen 4-haneli sayi. (Sayfa 74.)
Onemli:
* Kimlik bilgisini ve PN'i unutmamaya dikkat edin. Eer kimlik bilgisini yada PN'i unutursaniz sistem yoneticilerine yada
operator oncelikli kullanicilara daniin. * Sistem yonetici tarafindan yapilan ayarlara bali olarak ses rehberlii cikmayabilir .
Not: Eer 30 saniye yada daha fazla bir sure icin ilem yapilmamisa iris okuyucu ilemden onceki durumunda donecektir. Bu durumda ilemi tekrar edin.
Iris okuyucu
clear
= 8 5 2 ,
/ 9 6 3 .
* - +
7 4 1 0
enter
Sayisal tu
Aaida sayisal tuu kullanarak PN tanimanin nasil yapilacai anlatilmaktadir . Not: [BS] tuuna basildii zaman , [ENTER] dumesine en son basilmasindan beri devam eden iletimler iptal edilebilir. Aaidaki ornekte, KMLK BLGS "12", ve PN "3456"'dir.
73
No. No.
Prosedur Procedure
[/] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [enter] a basin. * Giri gecerli olduu zaman ses rehberi , "Kimlik tehisi tamamlandi." Diyecektir. * Giri gecersiz olduu zaman ses rehberi , "uzgunum kimlik tanimlanamadi" diyecektir .
reject
accept
1
* Giri hatali olduu zaman ses rehberi , "kayit baarisiz diyecektir
reject
accept
* Kimlik bilgisi gecersiz, silinmi, kaydedilmi olabilir yada PN'e izin verilmiyor olabilir.
PN nasil deitirilir
www..com
Sayisal tuu kullanarak PN'i deitirmek mumkundur. onemli:
* Dierleri tarafindan kolaylikla tahmin edilebilecek parolalardan kacinin. * PN icin sadece sayilar (0 -9) kullanilabilir. Sayilardan baka karakterler (*, +, ., v.b.) kullanilamaz. * Sistem yoneticisi tarafindan yapilan ayarlara bali olarak ses rehberi cikmayabilir.
Notlar:
* Eer 30 saniye yada daha fazla bir sure icin ilem yapilmamisa iris okuyucu i lemden onceki durumunda donecektir. Bu durumda ilemi tekrar edin. * [BS] tuuna basildii zaman, [ENTER] dumesine en son basilmasindan beri devam eden iletimler iptal edilebilir.
Aaidaki ornekte, kullanici kimlik bilgisinin parolasi "12" "3456"den "7890"'e deitirilir..
No. [+] [1] [0] [enter]a basin.
Prosedur
* Giri gecerli olduu zaman, kisa elektronik ses "PiPi" duyulur. * Giri hatali olduu zaman ses rehberi "kayit baar isizdir" der ve iris okuyucu ilemden onceki durumuna doner
reject
accept
1
reject accept
[1] [2] [enter]a basin.
* Giri gecerli olduu zaman, kisa elektronik ses "PiPi" duyulur. * Giri hatali olduu zaman ses rehberi "kayit baarisizdir" der ve iris okuyucu ilemden onceki durumuna doner
reject accept
2
reject accept
[3] [4] [5] [6] [enter]a basin.
* Giri gecerli olduu zaman, kisa elektronik ses "PiPi" duyulur. * Giri hatali olduu zaman ses rehberi "kayit baarisizdir" der ve iris okuyucu ilemden onceki durumuna doner
reject accept
3
reject accept
74
No.
Procedure
[7] [8] [9] [0] [enter]a basin. * Giri gecerli olduu zaman, kisa elektronik ses "PiPi" duyulur. * Giri hatali olduu zaman ses rehberi "kayit baar isizdir" der ve iris okuyucu ilemden onceki durumuna doner
accept reject
4
reject accept
www..com
[7] [8] [9] [0] [enter]a tekrar basin. * Giri gecerli olduu zaman, kisa elektronik ses "PiPi" duyulur. * Giri hatali olduu zaman ses rehberi "kayit baa risizdir" der ve iris okuyucu ilemden onceki durumuna doner
accept reject
5
reject accept
* Kimlik bilgisi gecersiz, silinmi, kaydedilmi olabilir yada PN'e izin verilmiyor olabilir.
75
Sistem gunluu bilgisinin listesi
Kod 0-00 0-01 0-02 0-03 0-04 0-05 0-06 0-07
www..com
ayrintilar Okuyucuya yazilim yuklemesi Tamamlanmitir. Ses dosyasinin Yuklenmesi olmutur. lem bilgisi Guncelletirilmitir. Tanima Metodu Guncelletirilmitir. A bilgisi Guncelletirilmitir .Saat&tarih ayari Tamamdir. Kullanici bilgisi kayitlidir Kullanici bilgisi guncelletirilmitir.
Aciklamalar Kayitli okuyucuya yazilim yukleme tamam olduu Zaman. Kayitli ses dosyasi yukleme tamam olduu Zaman. Kayitli ilem bilgisi guncelletirildii zaman . Kayitli tanima metodu guncelletirildii zaman . Kayitli a bilgisi guncelletirildiinde . Kayitli saat & tarih tam olduunda. Kayitli kullanici bilgisi kayitli olduunda. Kayitli kullanici bilgisi guncelletirildiinde.
0-08 0-09 0-10 0-11 0-12 0-13 0-14 0-15 0-16 0-17 0-19 0-20 0-21 1-00 1-01 1-02 1-03 1-04 1-05 1-06 1-07 1-08 1-09 1-10 1-11 1-12 1-13 1-14 1-15 1-16 1-17 1-18
Kullanici bilgisi silinmitir. Yonetici bilgisi kayitlidir. Yonetici bilgisi guncelletirilmitir. Yonetici bilgisi silinmitir. Eriim gunluunun dosyaya cikii tamamdir . Tum Eriim gunluu silinmitir. Sistem gunluunun dosyaya cikii tamamdir . Sistem gunluunun hepsi silinmitir. Kullanici bilgisi yedeklenmitir. Kullanici bilgisi yedeklenmitir. Okuyucu bilgisi yedeklenmitir. Okuyucu bilgisi geri yuklenmitir. Oturum acildi. PN guncelletirildi. Okuyucudan yonetici moduna deiti . Okuyucudan Tanima moduna deiti. ris verisi kaydedildi. PN kaydedildi. Kullanici bilgisi silindi. Kullaniciya operator oncelii verildi . Kullanicidan operator oncelii silindi . Kullanicinin rehber modu guncelletirildi . Okuyucunun ses modu guncelletirildi . Saat&tarih ayari yapildi. Eriim gunluunun dosyaya cikii tamamdir . Tum Eriim gunluu silinmitir. Sistem gunluunun dosyaya cikii tamamdir . Tum Sistem gunluu silinmitir. Kullanici bilgisi yedeklenmitir. Kullanici bilgisi geri yuklenmitir. Okuyucu bilgisi yedeklenmitir. Kullanici bilgisi geri yuklenmitir.
Kayitli kullanici bilgisi silindiinde. Kayitli yonetici bilgisi kaydedildiinde. Kayitli yonetici bilgisi guncelletirildiinde. Kayitli yonetici bilgisi silindiinde. Kayitli Eriim gunluu bilgisi bir CSV dosyasina cikarildiinda . Kayitli tum Eriim gunluu bilgisi silindiinde. Kayitli Sistem gunluu bilgisi bir CSV dosyasina alindiinda. Kayitli tum Sistem gunluu bilgisi silindiinde Kayitli kullanici bilgisi yedeklemesi tamamlandiinda . Kayitli kullanici bilgisi yedeklemesi tamamlandiinda . Kayitli okuyucu bilgisi yedeklemesi tamamlandiinda .. Kayitli okuyucu bilgisi geri yuklendiinde. Kayitli operator ayar menusunde oturum actiinda . Kayitli PN guncelletirildiinde. Kayitli kullanici tanima modundan yonetici moduna gectiinde. Kayitli kullanici yonetici modundan tanima moduna gectiinde. Kayitli ris verisi kaydedildiinde. Kayitli PN kaydedildiinde. Kayitli kullanici bilgisi silindiinde. Kayitli operatorun oncelii kullaniciya verildiinde .. Kayitli operatorun oncelii kullanicidan alindiinda. Kayitli okuyucunun rehber modu guncelletirildiinde Kayitli okuyucunun ses modu guncelletirildiinde . Kayitli saat & tarih ayari yapildiinda . Kayitli Eriim gunluu bilgisi bir CSV dosyasina alindiinda. Kayitli tum Eriim gunluu bilgisi silindiinde Kayitli Sistem gunluu bilgisi bir CSV dosyasina alindiinda. Kayitli Sistem gunluu bilgisi bir CSV dosyasina alindiinda. Kayitli kullanici bilgisi yedeklenmesi tamamlandiinda . Kayitli kullanici bilgisinin geri yuklenmesi tamamlandiinda. Kayitli okuyucu bilgisinin yedeklenmesi tamamlandiinda . Kayitli okuyucu bilgisinin geri yuklemesi tamamlandiinda .
76
kod 1-19 1-20 1-21 A-01, A-07 A-16, A-19 A-08 A-09 A-10
www..com
ayrintilar PN guncelletirilmitir. PN silinmitir. Okuyucu balatilmitir. Okuyucu parcasi arizalidir .
Aciklamalar Kayitli PN guncelletirildiinde. Kayitli PN silindiinde. Kayitli okuyucu balatildiinda. Ayni alarm iris okuyucuya tekrar guc saladiktan sonra bile meydana gelirse bu hata kodu ile saticiya bavurun .
Okuyucunun eriim kontrol panelinden balantisi kesilmitir. Okuyucunun kart okuyucusundan balantisi kesilmitir. Yetkisiz kiileri okuyucu birimine girmi olabilir.
Gucun eriim kontrol paneli ne verilip verilmediini ve iris okuyucu ve eriim kontrol paneli ne doru balandiini kontrol edin . Kart okuyucuya guc verildiini ve kart okuyucu ve iris okuyucu arasindaki balantiyi kontrol edin . Yetkisiz kii iris okuyucusuna erimi olabilir . Bir kiinin irisi yerine uygunsuz madde ile birisi iris okuyucusuna erimi olabilir. ris okuyucunun doru ekilde kurulmasini ve kap ain acik olup olmadiini kontrol edin
A-11
Yetkisiz kiileri okuyucu birimine girmi olabilir
A-12 . A-13
Okuyucu birimi cikarilmi yada kapak acilmi olabilir
Okuyucuyu deitirme algilama ilevi devre diidir. Okuyucu saati hatalidir .
ris okuyucunun doru ekilde kurulmasini ve kapain acik olup olmadiini kontrol edin
A-14
Ayni alarm iris okuyucuya tekrar guc verdikten sonra bile meydana geliyorsa bu hata kodu ile saticiya bavurunuz .
A-15 A-17 A-18 A-20
Secenek bordu iris okuyucusunda kurulu deildir. Kart okuyucu ayarlarinda hata. Eriim kontrol paneli ayarlarinda hata. Yazilim yuklemesi baarisiz.
Secenek bordunun iris okuyucunun icine kurulup kurulmadiini kontrol edin . ris okuyucunun ve Kart okuyucunun ayarlarini kontrol edin . ris okuyucunun ve eriim kontrol panelinin ayarlarini kontrol edin . Yazilim yuklemesi baarisiz olabilir . Yazilimi tekrar yuklemeyi deneyin.
77
Sorun giderme
Kaydetme/Tanima gecersiz olduu zaman
ris verisi kaydi /tanimasi gecersiz olduu yada cok uzun surduu zaman , aaidakileri gormek icin kontrol edin . Eer sorun careleri kontrol ettikten ve denedikten sonra bile duzeltilmezse , sistem yoneticisine bavurun.
kontrol
Care
www..com
Yakalama sirasinda gozlerinizi yeteri kadar acmayabilirsiniz.
Yakalama ilemi tamamlanana kadar gozlerinizi acabildiiniz kadar acin .
Tercih edilmez Tercih edilir
Aynaya direkt baktiinizdan emin olun. .
Tercih edilmez
Aynanin yukarisinda yada aaisinda olabilirsiniz.
Tercih edilir
Yakalama sirasinda cok hizli hareket etmi olabilirsiniz.
Cok hizli hareket ederseniz bu gecersiz yakalamaya neden olabilir . Rehber gostergesini yada ses rehberini izleyerek yavaca hareket edin .
Iik yansimasi gecersiz tanimaya neden olabilir .
Gozluklere ilik yansiyabilir.
Yansimayi engellemek icin yuzunuzu yada on paneli yukari aai doru hareket ettirin . Eer hala kendinizi taniyamiyorsaniz , gozluklerinizi /gune gozluklerinizi cikarin.
tercih edilmez
78
Kontrol
Care
ca
Lensler uygun konumda olmayabilir.
Eer bir lens gozun kornea yuzeyinden kaydiysa, kontak kenari iris goruntulerini saklayabilir. Bu gecersiz tanimaya neden olabilir. bu durumda goz kirpa rak lensleri kornea yuzeyine geri goturun.
Renkli lens takiyor olabilirsiniz.
Lens turune bali olarak tanima gecersiz olabilir.
www..com
Kaydetme /Tanima hatalari durumlari
* * * * * Yakalama sirasinda gozlerinizi kapattiniz yada geni ekilde ac madiniz. Mercek rengi yakalanmak icin cok koyu olan gune gozluu takiyordunuz Camlar lekeliydi. Yakalama sirasinda aynaya bakmiyordunuz. Konumunuz yakalamak icin iris okuyucusuna cok yakin yada cok uzakti. ris okuyucusunun yaklaik. 50 cm {1.64 ft.} icine geldiiniz zaman, rehberlik balayacaktir. Gozler ve ayna arasindaki tanima Alani yaklaik. 30 cm -40 cm'dir {0.98 ft.- 1.32 ft.}.
onarim istemeden once
Onarim istemeden once aaidakileri gormek icin inceleyin. Burada tanimlananlardan baka bir ey yapmaya calimayin. Eer sorun kontrolden ve careyi denedikten sonra bile duzelmezse saticinizla balanti kurun.
Problem
kontrol
care
Yanan gosterge yanmaz.
* ris okuyucusuna guc tedarik edilmeyebilir. * Gosterge yonetim yazilimi tarafindan yanmamaya ayarlanmitir
Sistem yoneticilerine daniin.
Kaydetme/Tanima gecersizdir.
* ris veriniz iris okuyucusunda kayitli olmayabilir. * Kartinizi kart okuyucusundan doru ekilde gecirmemi olabilirsiniz (eer kart okuyucusu kullaniliyorsa)
Sistem yoneticilerine daniin.
* On panelde leke olabilir yada panel hasar gormu olabilir.
Sayfa 11. (Eer on panelin deimesi gerekiyorsa servis personeline bavurun.)
79
Problem
Kontrol
Care
* Yakalama sirasinda gozlerinizi geni acmami olabilirsiniz. * Aynanin ustune yada aaisina bakmi olabilirsiniz. * Yakalama sirasinda hizli hareket etmi olabilirsiniz. * Camlara iik yansimi olabilir. * Lensler uygun konumda olmayabilir . * Renkli lens takiyor olabilirsiniz.
www..com
Kaydetme/Tanima gecersizdir.
Aaidaki durumlarda tanima/kaydetme olmaz. * Yakalama sirasinda gozlerinizi kapattiniz yada yeteri kadar acmadiniz . * Mercek rengi yakalanmak icin cok koyu olan gune gozlukleri takiyordunuz. * Camda lekeler vardi. * Yakalama sirasinda aynaya bakmiyordunuz. * Konumunuz yakalanmak icin iris okuyucuya cok yakin yada cok uzakti.
Sayfa 66 ve 78'e bakin..
Ses rehberlii duyulmaz.
* Ses rehberinin ses seviyesi en aza ayarlanmi olabilir. * Ses rehberi yonetim yazilimi ile "sessiz" e ayarlanmi olabilir "
Sistem yoneticilerine daniin.
Rehber gostergesinin be lambasi ve sonuc gostergesi yanmaz.
* ris verisi iris okuyucusuna gonderilebilir yada iris okuyucusu sifirlanmi olabilir. iris okuyucusunun calimasi bir sure bekledikten sonra mumkundur. (Maksimum durumda, yaklaik 5 dakika surer.) * Eer iris okuyucusu hala calimazsa iris okuyucusunun calimasi yonetim yaziliminin ayarlari ile durdurulabilir .
Sistem yoneticilerine daniin.
Uyari sesi duyulur ve dier butun mesafe gostergesi ve sonuc gostergeleri yanip soner.
"Deiiklik algilama" modu etkindir.
Sistem yoneticilerine daniin.
Rehber gostergenin be lambasi da yanar ama iris okuyucu calimaz.
ris okuyucu "kaydetme" moduna ayarlanmitir
Sistem yoneticilerine daniin
.
80
Spesifikasyonlar
Genel Guc kaynai *1: Guc tuketimi: Ortam iletim sicaklii: F} oRtam iletme nemi: Boyutlar: 12 V DC/24 V DC 24 W 0 C'den +40 C {32 F'den 104 %30 - %90 203 mm (G) x 190 mm (Y) x 65 mm (hareket eden parca : 77 mm) (C) {8 in. (G) x 7.48 in. (Y) x 2.56 in. (hareket eden parca : 3.03 (in.) (D)} Airlik: 0.9 k {1.98 lbs.} Wiegand, RS-485 *6 10 Base-T/100 Base-TX (Otomatik anlama) *2 TCP/IP RWK400 (HID Corporation tarafindan uretilmitir) ki-grup balanti kutusu
Arabirim: A: A protokolu: Mevcut Kart okuyucu:
www..com
Tavsiye dilen balanti kutusu : Giri/Ciki Tanima sonucu ciki1 (AKBUL): Calitirma girii (tanima balatma): Ses ciki (Pre-out):
Voltaj olmadan temas cikii, Normalde acik,Darbe genilii: 0.1 s* 60 s, 24 V DC, 100 mA, ON resiztans 6 0 V to 5 V, 24 mA (Mak), Aktif duuk,Darbe genilii: 200 ms yada daha fazla 3.5 mm stereo mini priz (10 k , 100 mV [P-P])
Not: Ses cikii kablolarini ses amplifikatoru ile donanimli stereo hoparlorlere balayin . (tek sesli hoparlore balandii zaman hic ses duyulmaz .) Yuksek hiz seri arabirim : Sayisal tu, di bellek cihazi *5
Secenek bordu (iris okuyucusu ile tedarik edilmez ) Arabirim (Kart okuyucu): Wiegand, RS-485 (ikisinden biri secilebilir.) Wiegand guc ciki (Kart okuyucu): 5 V DC, 100 mA mak. Wiegand DATA0 giri (Kart okuyucu): 0 V to 5 V DC, 25 mA mak., Aktif duuk Wiegand DATA1 giri (Kart okuyucu): 0 V to 5 V DC, 25 mA mak., Aktif duuk RS-485 (A), (B) (Kart okuyucu): Diferansiyel giri: 0.2 V yada daha fazla, Diferansiyel ciki: 2 V yada daha fazla (sonlandirma ON olduu zaman)*6 Arabirim (eriim kontrol paneli ): Wiegand, RS-485 herhangi biri secilebilir.) Wiegand guc girii (eriim kontrol paneli): 5 V DC (balanti mevcut deil) Wiegand DATA0 ciki (eriim kontrol paneli): 0 V to 5 V DC, 25 mA mak., Aktif duuk Wiegand DATA1 ciki (eriim kontrol paneli): 0 V to 5 V DC, 25 mA mak., Aktif duuk Wiegand KABUL-LED giri (eriim kontrol paneli): 0 V to 5 V, 24 mA (Mak), Aktif duuk,Darbe genilii: 200 ms yada daha fazla Wiegand RED-LED giri (eriim kontrol paneli): 0 V to 5 V, 24 mA (Mak), Aktif duuk,Darbe genilii: 200 ms yada daha fazla RS-485 (A), (B) (eriim kontrol paneli): Diferansiyel*6 giri: 0.2 V yada daha fazla, Diferansiyel ciki: 2 V yada daha fazla (sonlandirma acik) *6 Alarm ciki1 (deiiklik algilamasi): acik kolektor cikii, Normalde acik, Aktif duuk, 24 V DC, 24 mA Alarm ciki2 (guc durumu): acik kolektor cikii, Normalde kapali (duuk seviye), 24 V DC, 24 mA Tanima sonucu ciki2 (RED): acik kolektor cikii, Normalde acik, Aktif duuk,D a r be g eni li i: 0.1 s to 60 s, 24 V DC, 24 mA Uyari girii: 0 V -5 V, 24 mA (Mak), Aktif duuk,Darbe genilii: 200 ms yada daha fazla Saat ayarlama girii: 0 V -5 V, 24 mA (Mak), Aktif duuk,Darbe genilii: 100 ms yada daha fazla*5 Secenek kamerasi (iris okuyucusuna tedarik edilmez ) Ses cikii: 1.0 V [P-P]/75 , bileim (PAL)
81
lev ris tanima zamani: *2
Yaklaik. 0.3 saniye (tanima sonucu ciki olana kad ar iris goruntusu yakalandiktan sonra)
Goz goruntusu yakalama alani: Baimsiz mod: A modu: mak.*4 ris sunucusu: Ses rehberlii:
Yaklaik. 5 saniye (sunucu onayi. Tanima sonucu ciki olana kadar iris goruntusu yakalandiktan sonra ) *3 Yaklaik. 30 cm - 40 cm {0.98 ft. - 1.32 ft.} gozler ve ayna arasinda Kayitli kullanicilarin toplam sayisi 50 kullanici mak. 5 025 kullanici 10 025 Kullanici mak.*4 14 Dil destekli (Japonca, ngilizce, almanca, Fransizca, spanyolca, talyanca, Rusca, Cince, Korece, Portekizce, Turkce, Arapca, Flemenkce, ve svecce) sessiz, basit (Tanima sonucu ), ve tam (ses rehberlii ve tanima sonucu ) secilebilir Be lamba Yanip soner, acik ve kapali secilebilir
Mesafe gostergesi:
www..com Yanan gosterge:
Acisal alan gorunumu (Ses gozetim kamerasi): Yatay: 115 , dikey: 85 (sabit) (Bazi durumlarda secenek kamerasinin yatay aisal alan gorunumu eksiktir .) Guvenlik ilevi: ifreleme zaman ayarlama: Deitirme algilama dumesi, ris verisi Di ana saat ile e zamanli olma
*1 Ucuncu taraf di guc kaynaklari aaidaki artlari karilamalidir . Ciki voltaji 12 V DC 24 V DC 12 V DC 0.5 V 24 V DC 0.5 V Ciki akimi kapasitesi 2 A yada daha fazla 1 A yada daha fazla
Derecelendirilmi dalga gerilimi /dalga sesi: 150 mV[P-P] yada daha az Airi akim korumasi: Etkin (zorunlu) *2 Bu iris okuyucu otomatik gorum eyi des tekler . Eer otom atik algilamayi destekleyen bir kablo gobei k ullaniyorsaniz otom atik a lgilam a arizasindan dolayi balanti k urulamayabilir. *3 Tanima suresi yakalama koullarina, a durumlarina yada kayitli kullanicilarin toplam sayisina bali olarak deiebilir. *4 Kullanici Lisansi yazilimi BM-EU30000E Serisi (secenek) gereklidir. *5 Mevcut di cihazlar icin saticiya daniin . *6 RS-485 balantisi icin bizim ozel protokolumuz uygulanir.
Standart Aksesuarlar
Kullanma talimati (bu belge) .................................. 1 adet. Aaidaki parcalar kurulum prosedurleri sirasinda kullanilir . Balama aleti .................................. .............................. 1adet. Balama aleti vidasi (3 mm kilavuz civatasi) ............... 1 adet. Deitirmeye dayanikli tornavida ............................... 1 adet. Ferit cekirdei ............................................................. .... 2adet.
82
www..com
83
Atik elektrik &elektronik ekipmaninin (ozel ev atii)kullanicilar icin atilmasi hakkinda bilgi
Urunleri ustundeki bu sembol ve/veya elik eden belgeler kullanilan elektrik ve elektronik ur unlerinin genel ev atii ile karitirilmamasi gerektii anlamina gelir. doru ilem, deerlendirme ve geri donuum icin urunler bedelsiz olarak kabul edilecekleri tahsis edilen toplama noktalarina goturun. Alternatif olarak bazi ulkelerde urunlerinizi edeer yeni bir urunun alinmasi ile yerel bayinize iade edebilirsiniz. Bu urunun doru ekilde atilmasi deerli kaynaklarin korunmasina yardimci olacak ve yanli atik elleclemesinden kaynaklanabilecek insan salii ve cevre uzerinde herhangi potansiyel olumsuz etkiyi engelleyecektir. Size en yakin toplama noktasi hakkinda bilgi almak icin yerel yetkiliniz ile temas kurunuz. Bu atiin yanli atilmasi icin ulusal yonetmeliklere uygun olarak para cezalari uygulanabilir.
Avrupa Birliindeki kullanicilar icin
Elektrik ve elektronik ekipmani atmak istiyorsaniz daha fazla bilgi icin saticinizla yada bayinizle temas kurun .
Avrupa Birlii diindaki dier ulkeler icin atma hakkinda bilgi
Bu sembol sadece Avrupa Birliinde gecerlidir . Eer bu urunu atmak isterseniz, yer el yetkililerinizle yada saticinizla temas kurun yada uygun atma metotlarini orenin.
www..com
Matsushita Electric Industrial Co., Ltd.
Osaka, Japan http://panasonic.net
(c) 2006 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. tum hakki saklidir. basilmitir
NM0906-0
V8QA6481AN
Japonya'da


▲Up To Search▲   

 
Price & Availability of BM-ET202

All Rights Reserved © IC-ON-LINE 2003 - 2022  

[Add Bookmark] [Contact Us] [Link exchange] [Privacy policy]
Mirror Sites :  [www.datasheet.hk]   [www.maxim4u.com]  [www.ic-on-line.cn] [www.ic-on-line.com] [www.ic-on-line.net] [www.alldatasheet.com.cn] [www.gdcy.com]  [www.gdcy.net]


 . . . . .
  We use cookies to deliver the best possible web experience and assist with our advertising efforts. By continuing to use this site, you consent to the use of cookies. For more information on cookies, please take a look at our Privacy Policy. X